Cruise

MSC Grandiosa in grandeur gedoopt in Hamburg

De Italiaanse filmdiva Sophia Loren heeft in Hamburg zaterdagavond de MSC Grandiosa gedoopt. Op de plechtigheid kondigde Executive Chairman Pierfrancesco Vago aan dat MSC Cruises vanaf 1 januari 2020 voor klimaatneutraal cruisen gaat. In afwachting dat de schepen deze doelstelling halen, zal de rederij haar uitstoot dekken door CO²-compensatieprojecten te steunen.

Ook het publiek werd bij het event betrokken met een MSC Village met muziek en foodtrucks op de oever van de Elbe, de typische blauwe verlichting van de gebouwen nabij het water en een lichtspektakel aan de Elbphilharmonie door lichtkunstenaar Michael Batz. Die laatste is ook verantwoordelijk voor de Blue Port Hamburg naar aanleiding van de jaarlijkse cruisedagen. De gasten aan boord van de MSC Grandiosa genoten van een speciaal menu, bereid door de Duitse sterrenchef Harald Wohlfahrt waarmee MSC Cruises samenwerkt. Wohlfahrt ontwierp voor de rederij twee hoofdgerechten voor de gala-avonden alsook een volledig menu en een reeks gastronomische hapjes voor de MSC Yacht Club.

De doopplechtigheid vormde de finale van een week van feestelijkheden en presentaties voor het nieuwe schip. Zondag vertrok het vaartuig op zijn herpositioneringscruise richting Southampton, Lissabon, Barcelona, Marseille en Genua. Daar begint de MSC Grandiosa op 23 november aan haar vast programma met weekcruises in de Westelijke Middellandse Zee.

© foto’s MSC Cruises

Comments