Cruise

MSC en Celebrity varen deze zomer in Groot-Brittannië

MSC Virtuosa, het nieuwste vlaggenschip van MSC Cruises, vaart vanaf 20 mei vanuit Southampton. Het schip debuteert met een reeks minicruises van drie en vier nachten. Vanaf 12 juni stelt de rederij vaarschema’s van zeven nachten voor met de optie om in te schepen in Southampton, Liverpool en Greenock (Glasgow). De cruises zijn alleen toegankelijk voor inwoners van het Verenigd Koninkrijk. Vaccinatie is niet verplicht, wel moeten de opvarenden die niet gevaccineerd zijn een PCR-test ondergaan.

MSC Virtuosa zou oorspronkelijk in Noord-Europa varen. Op die routes wordt het schip deze zomer vervangen door de MSC Seaview. Gasten die een reservering hadden op de afvaarten zullen binnenkort door MSC Cruises of hun reisagent worden gecontacteerd.

Celebrity Silhouette zal vanaf 3 juli vanuit Southampton varen. Na Celebrity Apex vanuit Griekenland en Celebrity Millennium vanuit Sint-Maarten wordt dit het derde schip van Celebrity Cruises dat de afvaarten hervat. De rederij stelt vaarschema’s van zes tot acht nachten langs de Britse kusten voor. Op dit ogenblik is het Silhouette-programma alleen beschikbaar voor inwoners van het Verenigd Koninkrijk. Net als op haar andere schepen eist Celebrity Cruises een volledige vaccinatie van alle (volwassen) gasten en bemanningsleden. Voor kinderen onder de 18 jaar volstaat een negatieve PCR-test.

© foto Celebrity Cruises

Comments