Cruise

MSC Cruises wint prestigieuze duurzaamheidsprijs

De North American Environmental Protection Association heeft MSC Cruises de 2020 Marine Environmental Protection Award toegekend. De rederij ontvangt de prijs voor haar inspanningen op het vlak van milieu en duurzaamheid. De erkenning prijst het veelzijdige milieuwerk van MSC Cruises en erkent drie belangrijke mijlpalen op het vlak van duurzaamheid: de start van de bouw van de MSC World Europa als eerste van maximaal negen nieuwe generatie LNG-aangedreven schepen die het volgende decennium in de vaart komen, het herstel van Ocean Cay MSC Marine Reserve in de Bahama’s in zijn oorspronkelijke, ongerepte staat en de belangrijke stappen die de maatschappij heeft ondernomen om de plasticverpakkingen voor eenmalig gebruik gefaseerd te bannen.

Het duurzaamheidsprogramma van MSC Cruises berust op vier pijlers: Planet, People, Place en Procurement. Dit vertaalt zich in een streven om de milieuprestaties van de vloot continu te verbeteren, de zorg voor de medewerkers, de bevordering van de diversiteit, de aandacht voor de impact van haar activiteiten op de kustgemeenschappen en het verantwoord inkoopbeleid van de rederij.

Executive Chairman Pierfrancesco Vago: “We zijn vereerd met deze onderscheiding die onze continue inspanningen erkent om onze impact op het milieu te verminderen. Onze langetermijnvisie is om een leider op het gebied van milieu te worden binnen de maritieme sector. We doen dit door voortdurend maatregelen te nemen om de impact van onze vloot op het milieu te verminderen en versneld te investeren in de ontwikkeling van de volgende generatie milieutechnologieën en – oplossingen.”

© foto MSC Cruises

Comments