Cruise

MSC Cruises wil vanaf april weer in Japan varen

MSC Cruises bevestigt haar intentie om vanaf april opnieuw te varen in Japan. De maatschappij is de eerste rederij die voor haar gezondheids- en veiligheidsprotocol het zogenaamde ‘Certificate of Compliance’ van het Japanse maritieme classificatiebureau ClassNK ontvangt. Dit document zet de deur open om vanaf december de boekingen te openen en samen te werken met de Japanse havens om het nieuwe seizoen voor te bereiden.

CEO Gianni Onorato: “Wij zijn bijzonder verheugd met de toekenning van dit certificaat en hebben er alle vertrouwen in dat we in april 2021 onze operaties in Japan kunnen heropstarten voor de lokale markt. Het document bewijst andermaal hoe sterk het veiligheidsprotocol is waarmee we in augustus als eerste rederij de cruises in de Middellandse Zee konden hervatten. Tot op heden hebben we meer dan 30.000 passagiers op een veilige en verantwoorde manier ontvangen in de Middellandse Zee. We plannen hetzelfde te doen in Japan.”

Volgens het plan krijgt MSC Bellissima vanaf april Yokohama als uitvalsbasis. Het schip zal vanuit de haven van Tokio van april tot juni cruises van zes tot negen nachten aanbieden. Ook in het najaar van 2021 plant MSC Cruises afvaarten vanuit Japan aan te bieden.

Dichter bij huis heeft MSC Cruises een langlopend contract afgesloten met de haven van Southampton. Volgens de overeenkomst zal de rederij elk jaar met minstens één MSC-schip cruises vanuit de Britse haven voorstellen. Tijdens het zomerseizoen 2021 wordt dat de MSC Magnifica. Het vaartuig zal volgende zomer vanuit Southampton 21 afvaarten voorstellen. Op het programma staan langere cruises naar de Middellandse Zee, weekcruises naar de Noorse fjorden en minicruises.

© foto MSC Cruises

Comments