Cruise

MSC Cruises verlengt stopzetting tot 31 juli en blikt vooruit op 2021

Nu de wereld nog steeds geconfronteerd wordt met de uitdagingen van de coronapandemie en in veel regio’s reisbeperkingen gelden, heeft MSC Cruises aangekondigd de tijdelijke stopzetting van de cruiseactiviteiten te verlengen tot 31 juli 2020. CEO Gianni Onorato: “Hoewel we de moeilijke beslissing hebben genomen het stilleggen van al onze schepen verder te verlengen, is het belangrijk dat we ook vooruitkijken. Daarom hebben we ons ​​volledige zomerprogramma voor 2021 bevestigd.” MSC Cruises zal de schepen de volgende maanden gefaseerd en per regio terug in de vaart nemen volgens de richtlijnen van de nationale en internationale gezondheids- en andere regelgevende instanties. In de zomer 2021 zal alvast de volledige vloot van 19 schepen weer operationeel zijn, waaronder de MSC Virtuosa en MSC Seashore die momenteel nog in aanbouw zijn.

De zomer 2021 staat in het teken van keuze en flexibiliteit met minicruises van 3 en 4 nachten, weekcruises en langere afvaarten van 9, 11 en 14 dagen. Blikvanger in de Middellandse Zee wordt de MSC Seashore die vanaf 1 augustus 2021 de vloot vervoegt. De lancering van het vaartuig loopt vertraging op door de tijdelijke sluiting van de Fincantieri-werven als gevolg van de Covid 19-pandemie. MSC Fantasia zal  in de eerste helft van de zomer de geplande route van de Seashore tijdelijk overnemen. Ook de MSC Seaside keert terug naar Europa, zodat tijdens het zomerseizoen 2021 drie schepen van de Seaside-klasse in het westelijke deel van de Middellandse Zee zullen varen. MSC Cruises vernieuwt verder haar routes in de Oostelijke Middellandse Zee en stelt een inspirerende waaier van reisroutes in Noord-Europa voor. Vanaf 8 mei 2021 zal de gloednieuwe MSC Virtuosa haar eerste zomerseizoen doorbrengen met cruises van 7 en 14 nachten vanuit Kiel naar de fjorden en de Baltische staten.

MSC Divina vaart voor het eerst vanuit Port Canaveral in Florida. De haven van Orlando wordt daarmee een nieuwe thuishaven voor de rederij met cruises van 3, 4 en 7 nachten met vertrek op zondag en donderdag. Ocean Cay MSC Marine Reserve blijft een belangrijk hoogtepunt voor de cruises in het Caraïbisch gebied. De drie schepen die vanuit Florida varen, bezoeken het particuliere eiland van de rederij in de Bahama’s.

© foto MSC Cruises

Comments