Cruise

MSC Cruises vaccineert bemanningen

MSC Cruises is gestart met het vaccineren van haar bemanningsleden. In de eerste fase geeft de rederij voorrang aan de bemanningen aan boord van haar tien schepen die deze zomer opnieuw uitvaren in de Middellandse Zee en Noord-Europa. Als eerste waren de officieren en crew aan boord van de MSC Bellissima aan de beurt. Daarna volgt de MSC Virtuosa in de aanloop tot haar lancering op 20 mei vanuit Southampton.

De bedoeling is de volgende weken en maanden de bemanningen op alle schepen te vaccineren. Dat gebeurt in de aanloop tot de heropstart in het Caraïbisch gebied en daarna ook vanuit Noord-Amerika. De Amerikaanse gezondheidsdiensten dringen voor de heropstart in de Verenigde Staten aan op een vaccinatie van alle bemanningsleden en passagiers. Deze laatste zijn bij MSC Cruises momenteel nog niet aan de orde.

CEO Gianni Onorato: “Terwijl onze schepen zich voorbereiden om de komende weken en maanden steeds meer gasten te verwelkomen, zijn we verheugd de start aan te kondigen van een uitgebreid vaccinatieplan voor al onze bemanningen. Ons doel is om een ​​hoger niveau van bescherming toe te voegen voor zowel zichzelf als de gasten die ze tijdens hun vakantie zullen verwelkomen, terwijl we het voortouw nemen bij de herstart van de branche deze zomer. Ons gezondheids- en veiligheidsprotocol was vorig jaar de speerpunt van een veilige hervatting van cruisen in de wereldwijde industrie en ons enorme vaccinatieprogramma voor al onze bemanning toont verder onze toewijding aan hun welzijn, onze gasten en de gemeenschappen die onze vloot zal bezoeken in de komende maanden.

MSC Cruises was de eerste resortrederij die in augustus 2020 met de MSC Grandiosa haar cruises hervatte in de Middellandse Zee. Sindsdien heeft het bedrijf ongeveer 65.000 gasten aan boord verwelkomd voor een veilige en ontspannende cruisevakantie op zee. In de aanloop tot het zomerseizoen kwam afgelopen zaterdag ook de MSC Seaside opnieuw in de vaart. Het cruiseschip verzorgt dit voorjaar weekcruises tussen Genua, Civitavecchia (Rome), Malta en twee nieuwe bestemmingen in Italië: Siracusa op Sicilië en Taranto in Puglia. Op deze laatste bestemming stelt de rederij een stranddag voor op een beach club die exclusief is gereserveerd voor de MSC-gasten.

© foto MSC Cruises

Comments