Cruise

MSC Cruises vaart opnieuw in de Middellandse Zee

MSC Cruises kondigde aan dat de vlaggenschepen MSC Grandiosa en MSC Magnifica, respectievelijk vanaf 16 en 29 augustus 2020 hun activiteiten in de Middellandse Zee hervatten en hun gasten een totale cruisebeleving aanbieden met de mogelijkheid om vijf verschillende bestemmingen te ontdekken tijdens een 7-nachten cruise. MSC Grandiosa vaart tussen Genua, Civitavecchia (Rome), Napels, Palermo en Valletta. MSC Magnifica biedt weekcruises aan tussen Trieste, Bari, Korfoe, Piraeus (Athene) en Katakolon.

De twee schepen zullen als eerste het nieuwe uitgebreide gezondheids- en veiligheidsprotocol toepassen. Dit protocol werd goedgekeurd door de bevoegde nationale autoriteiten van de landen die de schepen deze zomer in het oostelijke en westelijke deel van de Middellandse Zee zullen aandoen.

Pierfrancesco Vago, bestuursvoorzitter van MSC Cruises: “Tijdens de pauze in onze werkzaamheden hebben we ons gericht op het ontwikkelen van een uitgebreid operationeel protocol dat voortbouwt op de reeds lang bestaande strenge gezondheids- en veiligheidsmaatregelen aan boord van onze schepen. We hebben nauw samengewerkt met de relevante EU-, nationale gezondheids- en andere autoriteiten van de landen die MSC Grandiosa en MSC Magnifica langs hun mediterrane routes zullen aandoen om een uitgebreide reeks procedures te ontwikkelen. Die moeten de gezondheid en veiligheid van alle passagiers aan boord van onze schepen en aan wal beschermen en ervoor zorgen dat de lokale gemeenschap zich op haar gemak voelt bij het verwelkomen van onze gasten”. Belangrijk is dat de gasten en bemanningsleden het schip in de transithavens in deze fase alleen kunnen verlaten als ze deelnemen aan een door de rederij georganiseerde excursie. (10-08-2020)

© foto MSC Cruises

Comments