Cruise

MSC Cruises stelt herstart MSC Magnifica uit

MSC Cruises stelt de herstart van MSC Magnifica uit tot 26 september. Na de recente invoering van aanvullende tests voor Italiaanse burgers die naar Griekenland zijn gereisd, heeft MSC Cruises te maken met annuleringen en een vertraging van de vraag vanwege het feit dat de reisroute drie tussenstops in Griekenland omvat. Om deze reden heeft de maatschappij besloten de herstart van de MSC Magnifica met vier weken uit te stellen.

MSC Cruises schat dat door het sterke potentieel van de route het aantal boekingen de komende weken weer zal toenemen. De verkoop van de MSC Magnifica staat open voor inwoners van het Schengengebied, maar voor deze eerste fase van de herlancering wordt verwacht dat de meerderheid van de passagiers Italiaans staatsburgers en ingezetenen zullen zijn. Als gevolg hiervan zijn de MSC Magnifica-afvaarten van 29 augustus tot en met 19 september geannuleerd. De eerste cruise vertrekt op 26 september vanuit Bari, Italië met een ongewijzigde route.

Gasten die getroffen worden door de geannuleerde cruises worden ofwel herboekt op de MSC Grandiosa die op dit moment in het westen van de Middellandse Zee vaart of zullen een voucher ontvangen. Daarbij hebben ze de mogelijkheid het volledige betaalde bedrag voor hun geannuleerde cruise over te zetten naar een toekomstige cruise op elk schip en voor elke route tot het einde van 2021.

MSC Cruises is trouwens niet de enige maatschappij die haar geplande cruises naar Griekenland uitstelt. Marella Cruises (TUI UK) heeft haar volledige Korfoe-programma voor het najaar geannuleerd. De Marella Explorer zou vanaf 2 oktober vanaf het Griekse eiland varen. De rederij is nu van plan om het schip over te hevelen naar de Canarische Eilanden, maar ook daar nemen de Covid 19-besmettingen toe. TUI Cruises heeft eveneens aangekondigd vanaf 13 september in Griekenland te varen. Het is niet uitgesloten dat ook dit programma wordt aangepast.

© foto MSC Cruises

Comments