Cruise

MSC Cruises sluit contract af voor bevoorrading LNG-aangedreven schepen

MSC Cruises en Total hebben een leveringsovereenkomst aangekondigd voor ongeveer 45.000 ton vloeibaar aardgas per jaar voor de toekomstige LNG-aangedreven cruiseschepen van de rederij. Pierfrancesco Vago, MSC Cruises’ bestuursvoorzitter: “Deze overeenkomst vertegenwoordigt een verdere stap in onze voortdurende zoektocht naar het verkleinen van onze ecologische voetafdruk, waarvoor LNG momenteel een cruciale component is. Terwijl we ons voorbereiden op de lancering van onze eerste van drie LNG-aangedreven cruiseschepen in 2022, hebben we door deze belangrijke overeenkomst nu de tankondersteuning voor onze nieuwste generatie en meest milieuvriendelijke schepen veiliggesteld.”

Als scheepsbrandstof vermindert LNG de uitstoot van schepen aanzienlijk, wat leidt tot een belangrijke verbetering van de luchtkwaliteit, met name voor gemeenschappen in kustgebieden en havensteden. Deze overeenkomst heeft niet alleen een positief effect op Marseille, de plaats waar het LNG-bunkeren zal plaatsvinden, maar ook op alle havens die de cruiseschepen aanlopen.

De LNG-aangedreven schepen van MSC Cruises zullen volgens de rederij tot de technologisch meest geavanceerde cruiseschepen ter wereld behoren en brengen een reeks milieu-innovaties op de markt. De belangrijkste vernieuwing is een LNG-brandstofcelproject met een vermogen van 50 kilowatt, dat de uitstoot van broeikasgassen met nog eens 25 procent kan verminderen in vergelijking met een conventionele LNG-motor.

Total zal de LNG-aangedreven cruiseschepen van MSC Cruises die op de Middellandse Zee varen, bunkeren via schip-tot-schip-overslag, met behulp van haar tweede LNG-bunkerschip dat momenteel in aanbouw is. Dit schip zal voldoen aan de hoogste technische vereisten en milieunormen, zal zelf LNG gebruiken als brandstof voor de voortstuwing en een volledige herliquefactie van het verdampingsgas integreren.

LNG als scheepsbrandstof heeft een positieve impuls gekregen nu de mondiale scheepvaartsector zich probeert aan te passen aan strengere emissienormen. Vloeibaar aardgas is een beschikbare en concurrentiële oplossing die bijdraagt tot de langetermijnstrategie van de Internationale Maritieme Organisatie (IMO) om de uitstoot van broeikasgassen door schepen te verminderen.

© rendering MSC Cruises

Comments