Cruise

MSC Cruises schort afvaarten MSC Magnifica op tot 18 december

Als gevolg van de invoering van aanzienlijke reisbeperkingen in Frankrijk en Duitsland heeft MSC Cruises beslist de afvaarten van de MSC Magnifica op te schorten voor de vertrekken van 8 november tot 18 december. Frankrijk en Duitsland zijn twee belangrijke bronmarkten voor de 10-nachtelijke reizen van het schip door het oostelijke en westelijke Middellandse Zeegebied waarbij bestemmingen in Italië, Griekenland en Malta worden aangedaan. Wanneer MSC Magnifica na haar tijdelijke pauze haar werkzaamheden hervat, zal zij op 18 december met een speciale 8-nachtelijke kerstcruise en vervolgens haar huidige 10-nachtelijke route door de oostelijke en westelijke Middellandse Zee voortzetten tot eind april 2021.

Ondertussen breidt MSC Grandiosa haar huidige afvaarten uit tot volgend jaar. Het vlaggenschip van het bedrijf zal haar huidige 7-nachtelijke route in de westelijke Middellandse Zee uitvoeren tot 27 maart 2021. Gasten kunnen op deze afvaarten inschepen in Genua, Civitavecchia, Napels, Palermo en Valletta.

Daarnaast introduceert MSC Grandiosa nieuwe aangescherpte maatregelen in het kader van het bestaande en uitgebreide gezondheids- en veiligheidsprotocol van MSC Cruises. Die omvatten onder meer extra tests aan boord voor alle gasten halverwege hun cruise (bovenop de bestaande pre-boarding universele tests). Het testen van alle bemanningsleden tijdens hun verblijf aan boord wordt verhoogd van twee keer per maand tot wekelijks (naast het testen vóór het aan boord gaan voor alle bemanningsleden en andere lopende gezondheidsmonitoringmaatregelen). Verder verhoogt MSC Cruises de frequentie van de sanitaire voorzieningen aan boord, met name van de openbare ruimten en veelvuldig gebruikte aanrakingspunten. Ook verscherpt de rederij de definitie van nauw contact voor traceringsdoeleinden, om de contacttijd tussen mensen te verminderen van 15 minuten tot 10 minuten.

In verband met de gezondheidssituatie aan land en met name het feit dat de meeste havens langs de voorgestelde route nog steeds niet beschikbaar zijn, is MSC Cruises genoodzaakt om haar World Cruise 2021 met MSC Magnifica te annuleren. De rederij neemt contact op met de getroffen gasten en stelt mogelijkheden voor een herplanning voor.

© foto MSC Cruises

Comments