Cruise

MSC Cruises pleit voor uniforme veiligheidsprotocollen

Op de G20 Top in Riyadh (Saoedi Arabië) heeft Pierfrancesco Vago, MSC Cruises’ Executive Chairman, bij de toerismeministers gepleit voor universele gezondheidsregels met een snelle Covid 19-test om het toerisme opnieuw te lanceren. Volgens de topman heeft MSC Cruises kunnen heropstarten in de Middellandse Zee dankzij haar uitgebreide veiligheidsprotocol, goedgekeurd door alle betrokken gezondheidsinstanties in de markten waar de rederij actief is.

Op de virtuele bijeenkomst benadrukte Vago de strikte naleving van het MSC-protocol en het testen van alle gasten en bemanningsleden vóór de inscheping om een steriele en veilige bubbel te creëren. De rederij heeft sinds de heropstart in augustus al meer dan 100 passagiers geweigerd. Het ging om gasten die positief testten voor het virus of die samen reisden met een persoon die positief testte, mensen die niet de correcte medische documenten konden voorleggen of het protocol hadden overtreden, onder meer door op de georganiseerde excursie de groep te verlaten en individueel de stad in te trekken.

Vago: “Hoewel volgens de Wereldgezondheidsorganisatie meer dan 80 procent van de Covid-patiënten geen of enkel milde symptomen vertonen, blijft het testen zonder twijfel de sleutel in de bestrijding van het virus. Dankzij onze protocollen en de maatregelen die andere rederijen hebben ingevoerd, behoren de cruises vandaag wellicht tot de veiligste vakantieformule. Ik zie niet in waarom andere vormen van reizen en toerisme niet ditzelfde niveau kunnen halen.” (09-10-2020)

© foto MSC Cruises

Comments