Cruise

MSC Cruises neemt Virtuosa in ontvangst

Chantiers de l’Atlantique in Saint-Nazaire heeft de MSC Virtuosa opgeleverd. Het cruiseschip komt op 16 april in de vaart in de Middellandse Zee. Na enkele lentecruises van 3, 4 en 10 nachten krijgt de Virtuosa vanaf 8 mei Kiel als thuishaven voor zomercruises in Noord-Europa.

Het derde schip van de Meraviglia-klasse is het eerste van twee schepen dat de rederij dit jaar in ontvangst neemt. Pierfrancesco Vago, Executive Chairman MSC Cruises: “De levering van MSC Virtuosa in zo’n uitdagende tijd voor onze branche, symboliseert hoe we als familiebedrijf naar de langere termijn blijven kijken en aan onze toekomst bouwen. We blijven ons inzetten om telkens weer een van de meest innovatieve schepen ter wereld te bouwen als het gaat om hun milieuprestaties. Net zo belangrijk is dat we met elk nieuw schip grenzen blijven verleggen en ons productaanbod innoveren met nieuwe en unieke ervaringen voor onze gasten.”

MSC Virtuosa beschikt over ‘s werelds eerste humanoïde barman op zee die de ster zal zijn van een futuristische, meeslepende ervaring met behulp van de allernieuwste technologieën. Het culinaire aanbod wordt verder verbeterd met twee nieuwe restaurantconcepten die populaire internationale keukens presenteren om gasten mee te nemen op een gastronomische ontdekkingsreis. Vago: “Deze voorzieningen komen bovenop de rijkdom aan ervaring die ons onderscheidt, zoals de grootschalige theatervoorstellingen, het bekroonde familie-aanbod, toonaangevende gasttechnologie en de iconische promenade met een verbluffende 91,8 meter lange led-hemelkoepel die het sociale hart van het schip vormt. ”

MSC Virtuosa is het zusterschip van MSC Grandiosa, het eerste schip van een grote cruisemaatschappij dat in de zomer van 2020 met succes terug in de vaart kwam en tot op heden bijna 40.000 gasten heeft ontvangen onder de bescherming van het toonaangevende gezondheids- en veiligheidsprotocol van MSC Cruises. Na de MSC Virtuosa neemt de rederij in augustus nog de MSC Seashore in de vaart. Dit brengt het totaal van de vloot op 19 vaartuigen met nog eens vier bijkomende schepen die tegen 2025 worden gelanceerd.

Morgen woensdag, organiseert Patrick Pourbaix, directeur MSC Cruises België, Luxemburg en Frankrijk een virtuele persconferentie. Daarop zal hij ongetwijfeld meer details vrijgeven over de plannen van de rederij voor het zomerseizoen. Uiteraard zal Travel Magazine daarover uitgebreid verslag uitbrengen.

© foto MSC Cruises

Comments