Cruise

MSC Cruises licht opnieuw het anker

De MSC Grandiosa is na een onderbreking van ruim vijf maanden zondag voor het eerst opnieuw vertrokken vanuit Genua. Het vlaggenschip van de maatschappij vaart tijdens de weekcruise naar Civitavecchia (Rome), Napels, Palermo en Valletta. Malta staat op dit ogenblik rood ingekleurd. Dit betekent dat Belgische gasten die bij MSC Cruises inschepen zich na hun terugkeer verplicht moeten laten testen en twee weken in quarantaine moeten. De vraag is dan ook of veel landgenoten in deze eerste fase zullen meevaren. Op 29 augustus komt ook de MSC Magnifica opnieuw in de vaart. Dat schip zal weekcruises verzorgen door de oostelijke Middellandse Zee met tussenstops in Bari, Trieste, Korfoe, Katakolon en Piraeus.

De herstart wordt ondersteund door een nieuw gezondheids- en veiligheidsprotocol, uitgewerkt door een internationaal team van experten en goedgekeurd door de autoriteiten in de betrokken landen. Alle passagiers en bemanningsleden worden voor het inschepen getest op Covid-19. In deze eerste fase benut MSC Cruises maximaal 70 procent van de capaciteit, wat voor de MSC Grandiosa neerkomt op circa 3.000 passagiers en voor de MSC Magnifica op zo’n 2.000. Volgens de Italiaanse media hebben op deze eerste afvaart circa 1.000 passagiers ingescheept. Het gaat om 900 Italianen en een 100-tal Fransen.

10 procent van de hutten wordt sowieso vrijgehouden om opvarenden te kunnen isoleren, mocht zich aan boord een besmetting met het Covid 19-virus voordoen. Als onderdeel van het nieuwe operationele protocol staan de afvaarten op die ogenblik alleen open voor reizigers uit de Schengenzone en die niet onderworpen zijn aan enige restricties van de Italiaanse autoriteiten. Bovendien mogen de passagiers het schip in de transithavens alleen verlaten om deel te nemen aan de door MSC Cruises georganiseerde excursies.

MSC Cruises is de eerste grote rederij die na de opschorting opnieuw van plan is om met 2.000 tot 3.000 passagiers uit te varen. Deze test wordt dan ook van heel nabij gevolgd door de andere cruiserederijen.

© foto MSC Cruises

Comments