Cruise

MSC Cruises hoopt binnenkort te varen met twee schepen

MSC Cruises bereidt de heropstart van haar activiteiten voor met twee schepen. Het vlaggenschip MSC Grandiosa zal zevennachtencruises aanbieden in de Westelijke Middellandse Zee. MSC Magnifica zal de Oostelijke Middellandse Zee doorkruisen. In een eerste fase zullen de schepen alleen gasten verwelkomen die in de Schengenlanden wonen. Bovendien zijn de routes ontworpen op basis van de toegankelijkheid van de havens. De definitieve datum voor de heropstart hangt af van de nodige definitieve goedkeuringen.

In de aanloop heeft MSC Cruises een uitgebreid gezondheids- en veiligheidsprotocol ontwikkeld. De rederij werkte hiervoor nauw samen met verschillende autoriteiten in de landen waar de schepen van de maatschappij zullen aanmeren, om een uitgebreid protocol te ontwikkelen. “Een speciale taskforce heeft, met de input en ondersteuning van vooraanstaande externe medische deskundigen, een solide protocol ontwikkeld met nieuwe, specifieke, operationele procedures die verder gaan dan wat de regionale en nationale richtlijnen voorschrijven. Hiervoor hebben we nauw samengewerkt met RINA die op onafhankelijke wijze controleert of ons protocol voldoet aan de richtlijnen van het Europees Agentschap voor Maritieme Veiligheid (EMSA), waarin aanvullende gezondheidsnormen zijn opgenomen, waaronder die van het gezamenlijke EU-initiatief Healthy Gateways.”

De nieuwe procedures omvatten universele COVID-19 tests voor alle gasten en bemanningsleden voorafgaand aan de inscheping. Bezoeken aan wal kunnen enkel met een MSC-excursie en dit als extra niveau van bescherming voor de gasten. Ook introduceert de rederij een COVID-beschermingsplan voor de verdere gemoedsrust voor de passagiers. Met al deze maatregelen beoogt MSC Cruises de gasten een zo veilig mogelijke vakantie te bieden. Later vandaag, dinsdag, is een persconferentie gepland waarop CEO Gianni Onorato verdere details zal bekendmaken.

© foto MSC Cruises

Comments