Cruise

MSC Cruises breidt route van de MSC Magnifica uit

MSC Cruises heeft aangekondigd dat de MSC Magnifica op 19 oktober haar activiteiten zal hervatten met een langere en uitgebreidere route. Het cruiseschip zou aanvankelijk al eind augustus tussen Italië en Griekenland varen. Na de invoering van een coronatest voor Griekenland-reizigers had MSC Cruises de heropstart van het schip al uitgesteld tot eind september. Uiteindelijk viel de keuze op een reeks cruises van tien nachten en een kerstcruise van acht nachten met vertrek uit Genua op 18 december.

Het nieuwe MSC Magnifica-programma zal zowel de westelijke als de oostelijke Middellandse Zee bestrijken. Het schip vertrekt vanuit de haven van Genua en zal Livorno (Florence en Pisa), Messina, Valletta, Piraeus (Athene), Katakolon (Olympia) en Civitavecchia (Rome) aandoen, alvorens terug te keren naar Genua.

De 10-nachten route is ontworpen voor gasten die de voorkeur geven aan een langer verblijf met meer bestemmingen om te bezoeken. Geheel volgens het nieuwe gezondheids- en veiligheidsprotocol zullen passagiers deze bestemmingen enkel kunnen verkennen met door MSC Cruises georganiseerde excursies. Volgens de rederij is deze route ideaal voor passagiers uit de landen van het Schengengebied vanwege de goede Europese vluchtverbindingen met Rome en Genua. Daarenboven zijn deze ‘proximity cruises’ populair bij de Europese gasten van MSC Cruises.

De Magnifica is na de Grandiosa het tweede schip van MSC Cruises dat terugkeert naar zee. Bovendien heeft de maatschappij beslist de huidige afvaarten van de MSC Grandiosa te verlengen tot het einde van het jaar, inclusief een kerstcruise op 20 december vanuit Genua. De MSC Grandiosa biedt momenteel cruises van zeven nachten aan tussen Genua, Civitavecchia, Napels, Palermo en Valletta.

© foto MSC Cruises

Comments