Cruise

MSC Cruises bouwt terminal in Barcelona

MSC Cruises heeft met het havenbestuur van Barcelona een overeenkomst bereikt voor de bouw van een exclusieve terminal. De concessie met een looptijd van 31 jaar slaat op de bouw en uitbating van een innovatief complex met een oppervlakte van 11.670 m². De infrastructuur moet tegen 2024 gebruiksklaar zijn. Aan het project hangt een prijskaartje van 33 miljoen euro.

Pierfrancesco Vago, Executive Chairman MSC Cruises: “De nieuwe terminal zal ons in staat stellen uitgebreide homeport-operaties uit te bouwen, wat resulteert in een bijkomend direct en indirect economisch voordeel voor de stad en de hele regio. Dankzij de thuishavenactiviteiten kunnen we meer van onze nieuwe schepen aan Barcelona toewijzen, waaronder de LNG-aangedreven MSC World Europa die momenteel in aanbouw is en een van de meest milieuvriendelijke schepen op zee moet worden. De terminal zal ons in staat stellen onze inzet voor ecologische duurzaamheid verder te demonstreren, aangezien de infrastructuur zowel walstroomfaciliteiten als LNG-bunkeractiviteiten zal omvatten.”

MSC Cruises heeft trouwens ook plannen voor Ancona. De rederij heeft in de Italiaanse haven een aanvraag ingediend voor een concessie voor de vernieuwde Clementino-cruisekade. Die zal tot 400.000 passagiers per jaar kunnen ontvangen. In afwachting van de bouw van een nieuwe cruiseterminal, wil de rederij vanaf volgend jaar de huidige terminal uitbaten. Dit gebouw en de aanpalende kade kunnen schepen behandelen met een lengte tot 275 meter. Daartoe behoort onder meer de MSC Sinfonia die nu reeds Ancona aan de Italiaanse oostkust aanloopt.

© rendering MSC Cruises

Comments