Cruise

Michael Thamm benoemd tot nieuwe voorzitter van CLIA Europa

De Cruise Lines International Association (CLIA) Europa heeft Michael Thamm, Groeps-CEO van Costa Group en Carnival Azië, benoemd tot voorzitter van CLIA Europa vanaf januari 2019. Hij volgt David Dingle op, voorzitter van Carnival UK, die sinds de zomer van 2018 voorzitter ad interim van CLIA Europa was. “Ik ben dankbaar voor mijn verkiezing tot voorzitter en vereerd door het vertrouwen op een cruciaal moment voor de groei van de cruisesector,” zegt Thamm. “Onder mijn leiding zal CLIA Europa zich nog meer engageren voor een constructieve dialoog met onze stakeholders om oplossingen te vinden voor de uitdagingen waarvoor we staan en de cruisesector in Europa verder te ontwikkelen. Ons doel is om samen succesvol te zijn, aan een duurzamere toekomst te bouwen en natuurlijk onze passagiers geweldige vakanties op zee en unieke belevenissen te blijven aanbieden.”

Thamm is een veteraan in de cruisesector, met meer dan 30 jaar ervaring. Vanaf 1993 was hij een belangrijke speler in de ontwikkeling van de Duitse cruisemarkt, waarbij hij AIDA Cruises als marktleider positioneerde. Hij was voorzitter van AIDA Cruises van 2004 tot 2012. In 2012 werd Thamm benoemd tot Groeps-CEO om de wereldwijde onderneming Costa Group te leiden, die Costa Crociere, AIDA Cruises en Carnival Maritime omvat. Daarnaast is hij in januari 2017 benoemd tot CEO van Carnival Azië om de activiteiten in die regio te leiden.

Het directiecomité van CLIA Europa bestaat uit David Dingle, voorzitter Carnival UK; Pierfrancesco Vago, uitvoerend voorzitter MSC Cruises; Gavin Smith, Senior Vice President International Royal Caribbean International, Celebrity Cruises & Azamara Club Cruises; Manfredi Lefebvre d’Ovidio, voorzitter Silversea Cruises en Wybcke Meier, CEO TUI Cruises.

Foto: Michael Thamm (rechts) samen met Arnold Donald (CEO Carnival Corporation).

© foto Travel Magazine

Comments