Cruise

Meyer Werft levert Odyssey of the Seas op

De Meyer Werft heeft Odyssey of the Seas opgeleverd aan Royal Caribbean International. Het vaartuig is het sluitstuk van het contract voor vijf schepen dat de rederij op de Duitse scheepswerf plaatste. Odyssey of the Seas is met haar 347,1 meter wel het grootste schip in de serie en biedt plaats aan 4.210 passagiers. De reeks bevat tal van innovatieve voorzieningen waaronder de 90 meter hoge observatiecapsule North Star, de skydiving-simulator en de overdekte sport- en spelhal SeaPlex.

Na de oplevering verlaat Odyssey of the Seas over enkele weken Bremerhaven. Het nieuwste schip van de rederij zal vanaf 2 juni cruises in de Middellandse Zee aanbieden vanuit Haifa in Israël. Deze afvaarten zijn wel voorbehouden voor de Israëli. Alle gasten en bemanningsleden moeten volledig gevaccineerd zijn. Vanaf november vaart het schip vanuit Fort Lauderdale naar de Caraïben.

Royal Caribbean International kondigde woensdag ook aan dat het zusterschip Anthem of the Seas deze zomer vanuit Southampton zal varen. Vanaf 7 juli verzorgt het cruiseschip vaarschema’s van vijf tot acht nachten rond de Britse eilanden. De cruises zijn voorbehouden aan de inwoners van Groot-Brittannië en iedereen moet gevaccineerd zijn. De rederij deelde mee dat ze bij wijze van bedanking op de eerste afvaarten 999 kajuiten schenkt aan medewerkers van hulpdiensten, medisch personeel en militairen die het voorbije jaar betrokken waren bij de Covid-pandemie.

© foto Royal Caribbean International

Comments