Cruise

Meyer Werft legt kiel voor Disney Wish

De Meyer Werft in Papenburg heeft de kiel gelegd voor de Disney Wish. Dat gebeurde in aanwezigheid van Captain Minnie Mouse die prijkt op het ceremoniële muntstuk dat onder de kiel van het nieuwe schip werd geplaatst. Volgens zeemansgeloof zal deze munt de opvarenden beschermen.

Kapitein Minnie Mouse maakte in 2019 haar debuut aan boord van de Disney-schepen en moet vrouwen over de hele wereld inspireren om te kiezen voor een job in de cruise-industrie. De geliefde Disney-personage zal op de Disney Wish ook voor het eerst op de romp prijken van een cruiseschip van de maatschappij. Op de boeg verschijnt een tekening die verwijst naar de klassieke ocean liners met een portret van kapitein Minnie.

Disney Wish is het eerste in een reeks van drie schepen die Disney Cruise Line op de werf in Duitsland heeft besteld. Het worden de eerste vaartuigen van de rederij die worden aangedreven door vloeibaar aardgas. Disney Wish komt in de zomer van 2022 in de vaart en zal over 1.250 kajuiten beschikken.

© foto Disney Cruise Line

Comments