Cruise

Meyer Turku snijdt eerste staal voor Carnival Celebration

De Meyer Turku-werf in Finland heeft het eerste staal gesneden voor de Carnival Celebration. Het zusterschip van de Mardi Gras komt in november 2022 in PortMiami in de vaart. Het zal alle typische voorzieningen van de Excel Class bevatten waaronder BOLT, de eerste rollercoaster op zee. Carnival Celebration krijgt de nieuwe Terminal F, speciaal gebouwd voor Carnival Cruise Line, als thuishaven.

Christine Duffy, President van Carnival Cruise Line: “De ceremonie van het staalsnijden markeert het begin van alweer een opwindend hoofdstuk voor Carnival Cruise Line. Carnival Celebration biedt niet alleen de kenmerkende voorzieningen van de Mardi Gras, maar luidt ook een nieuw tijdperk in voor Carnival Cruise Line met een aantal speciale innovaties die speciaal voor haar zijn gemaakt en waarvan we zeker weten dat onze gasten ervan zullen genieten. We zijn net zo enthousiast over de rol van Carnival Celebration in onze 50ste verjaardagsfestiviteiten die voor onze fans een onvergetelijke manier zullen zijn om deze spannende mijlpaal in de geschiedenis van ons bedrijf te markeren.”

De lancering van de Carnival Celebration moet het orgelpunt worden van de feestelijkheden rond de 50ste verjaardag van Carnival Cruise Line. De viering van het jubileum start in maart van volgend jaar, de maand waarin Carnival een halve eeuw geleden werd opgericht. Die maand zal Carnival een reeks feestcruises inleggen met speciaal entertainment en aangepaste vaarschema’s. Alle verjaardagsafvaarten zijn terug te vinden op www.carnival.com/sailabration.

Het zijn drukke tijden op de Finse scheepswerf. Begin deze maand legde Meyer Turku al de kiel voor de nieuwe Mein Schiff 2 voor TUI Cruises. Morgen, vrijdag, laat de werf de Costa Toscana te water. Dat gebeurt tijdens een virtueel event. Costa Toscana wordt een zusterschip van de Costa Smeralda en zal vloeibaar aardgas gebruiken als belangrijkste brandstof.

© foto’s Carnival Cruise Line / Meyer Werft

Comments