Cruise

Meyer Turku levert Mardi Gras op

Meyer Turku heeft de Mardi Gras overgedragen aan Carnival Cruise Line. Het 180 brutoton metende cruiseschip komt in april in Port Canaveral in de vaart. Het zal plaats bieden aan 2.000 bemanningsleden en 5.200 gasten verdeeld over 2.600 hutten en 180 suites. Het vaartuig wordt het meest innovatieve binnen de vloot van Carnival Cruise Line. Om te beginnen is de Mardi Gras het eerste met vloeibaar gas aangedreven cruiseschip vanuit de Verenigde Staten. Het wordt daarmee een van de meest milieuvriendelijke schepen die in Noord-Amerikaanse wateren vaart. Daarnaast kunnen gasten genieten van een resem nieuwe attracties waaronder Bolt, de eerste rollercoaster op zee.

De voorzieningen worden opgesplitst in zes verschillende zones. Het aanbod aan restaurants wordt uitgebreid met een gastronomisch restaurant van celebrity chef Emeril Lagasse, Big Chicken van Shaquille O’Neil, twee eetgelegenheden van de Food Network-ster Guy Fiery alsook een nieuw restaurantconcept van meesterkok Rudi Sodamin, die voorheen enkel voor Holland America Line werkte. De blikvanger van het schip wordt een drie dekken hoog atrium met ramen van de vloer tot de zoldering en beweegbare LED-schermen.

Christine Duffy, President Carnival Cruise Line: “We hebben dit jaar onvermoeibaar gewerkt om deze spannende dag mogelijk te maken en dit prachtige schip in ontvangst te nemen. Ik kan niet wachten tot onze gasten en bemanning de Mardi Gras zien en beleven. Ondanks de vertragingen door de coronapandemie, is er een enorm enthousiasme en opgekropte vraag naar dit schip. De werf ontwikkelt nu het zusterschip Carnival Celebration dat in 2022 arriveert en waarvoor de boekingen in oktober werden geopend.”

Morgen neemt de Carnival Corporation nog een tweede schip in ontvangst. De Fincantieri-werf in Venetië levert dinsdag namelijk de Costa Firenze op.

© foto Meyer Turku

Comments