Analyse

Met Restel en NMBS Internationaal naar Londen

Dankzij de goede zorgen van NMBS Internationaal en Restel Hotel Group reisde een 15-tal Belgische reisagenten op 28 februari naar Londen voor een eendagstrip. Dit alles onder begeleiding van Sammy Bonnewijn (Sales & accountmanager NMBS Internationaal) en Romain Helvétius (Sales Director Restel Hotel Group). Het thema van deze eendagstrip was een nadere kennismaking met drie luxeboetiekhotels in de Engelse hoofdstad. De weergoden waren de groep niet gunstig gezind maar dat weerhield hen er niet van om er toch een aangename dag van te maken. Restel had een busje ingeschakeld voor het vervoer naar de hotels.

Door Jonathan Cieters, stagiair Travel Magazine

LaLit Hotel: verblijf in een school

De groep begon de dag met een bezoek aan het LaLit Hotel, dat in de buurt ligt van de beroemde London Tower Bridge. Het gebouw dateert uit de 19de eeuw en heeft een rijke geschiedenis. Aanvankelijk was het een jongensschool, daarna werd het een tandartsschool die operationeel bleef tot de jaren ’70 en uiteindelijk kocht en renoveerde LaLit het gebouw tot een luxeboetiekhotel dat zijn deuren opende in 2017. LaLit combineert luxe met inclusiviteit, iedereen is dus welkom, ongeacht het geloof, ras of afkomst. Het hotel is in Victoriaanse stijl opgetrokken en heeft Indische invloeden.

LaLit Hotel Londen

De gasten kunnen verblijven in een van de 70 guestrooms en suites verspreid over drie verdiepingen en bedrijven kunnen een recent geopende vergaderzaal huren voor hun vergaderingen. Zijn goede ligging zorgt ervoor dat de toerist heel snel overal in London kan geraken. In de drie jaar dat het hotel open is, mochten ze enkele prijzen ontvangen. O.a. ‘Best Boutique Hotel of The Year’ van European Hospitality Awards en ‘Best Dining Experience’ tijdens de Condé Johansens Awards.

Athenaeum Hotel: moderniteit en gastronomie

Het tweede hotel op het programma was het Athenaeum Hotel dat naast het Green Park en op wandelafstand van Buckingham Palace ligt. Door de recente renovaties is het een strak en modern hotel geworden. “De bar van het hotel was de favoriete plek van Winston Churchill tijdens de Tweede Wereldoorlog, zelfs gitaarlegende Jimi Hendrix en de huidige president van de V.S., Donald Trump hebben bij ons verbleven”, vertelde de sympathieke Kim Whitehorn, Guest Experience Manager Athenaeum. De kamertypes zijn Suites, Deluxe Rooms, Park View Rooms, Superior Rooms en Residences. De troeven van dit hotel zijn vooral de gastronomie, een net gerenoveerde spa en een grote keuze aan whiskey’s alsook de Residences. Met deze Residences wil men een soort thuisgevoel creëren voor de klant, hun ‘home away from home’. Deze appartementen zijn uitgerust met een volledige keuken, een woonkamer met een sofa die tegelijkertijd fungeert als bed. Ditalles  gecombineerd met dezelfde hotelservices. Gasten kunnen in het restaurant genieten van lekkere gerechten klaargemaakt door twee met een Michelin-ster bekroonde koks Chris en Jeff Galvin. De reisagenten kregen de kans om kennis te maken met de kookkunsten van de twee chefs en werden uitgenodigd voor een lunch in het hotel. Deze werd opgediend met een passend glas wijn naargelang de keuze van het gerecht.

Lunch in het Athenaeum

Roseate House: Victoriaanse luxe

Om de dag af te sluiten bezocht de groep het Roseate House Hotel. Dit hotel ligt op een steenworp van Hyde Park en creëert een knus gevoel met zijn kleine kronkelende gangen en gezellige kamers. Het heeft slechts 48 kamers en is dus het kleinste hotel van de drie. Alle meubels in de kamers bestaan uit handgemaakte Bellestrata bedden met bijbehorend antiek meubilair om in het thema van het Victoriaanse tijdperk te blijven. De troef van dit hotel is zijn tea-time-formule. Dit houdt in dat je in het restaurant op de klassieke Britse manier van vele verschillende soorten Britse thee en gebakjes kan genieten. Om van deze formule gebruik te maken is het niet verplicht om een verblijf in het hotel te boeken. Nog een troef van dit hotel zijn de dineermogelijkheden. Je kan het restaurant afhuren om een privédiner te organiseren. Hierin heb je twee keuzes: dineren in The Hyde (tot 40 personen), of je kan gastronomisch genieten in de Secret Gardens.

Roseate House Hotel.

Back to Belgium

Na een lange en interessante dag was het tijd voor ontspanning. De groep splitste zich op. Een deel ging Oxford Street verkennen en de rest ging een lokale pub uitproberen. Na een klein uurtje was het tijd om huiswaarts te gaan. Na het typische Londense verkeer te hebben getrotseerd, gevolgd door een vlotte check-in in St. Pancras, kon de groep nog even ontspannen, met enkele gin tonics, in de Business Lounge van Eurostar. Iedereen was ontspannen en blikte tevreden terug op de dag. Welk hotel sprak hen het meest aan?

Thomas Desmet (Egencia, Brussel): “LaLit maakte het meeste indruk op mij. Een jong, gerenoveerd vijfsterrenhotel met een rijke geschiedenis zoals die van het LaLit kom je niet vaak tegen. Dankzij de nabijheid van de London Tower Bridge heeft het een ideale ligging. De ruime kamers waren zeer klassiek en stijlvol en de naamkeuze van de kamers was zeer creatief.”

Karen Jansen (Het Reishuis, Mechelen): “Wat mij betreft vond ik het Athenaeum Hotel het meest aangename hotel van de dag. De centrale ligging, strakke en moderne stijl en gastronomie waren zaken die bij mij de doorslag gaven. De lunch die ons werd aangeboden, was verrukkelijk en de wijnkeuze bij de gerechten paste perfect in het plaatje van een hotel zoals het Athenaeum.”

Julie Verstraete (World of Travel, Kortrijk): “Het was mijn eerste studiereis waar ik World of Travel vertegenwoordigde dus het was zeer spannend in het begin. Het werd uiteindelijk een geweldige dag en ik heb veel leuke collega’s mogen ontmoeten. We hebben drie zeer fraaie hotels gezien, maar voor mij blijft LaLit me het meest bij. Het restaurant was ruim en mooi gedecoreerd, ik waande me er terug in de tijd.”

Sanna Naqvi (Choose Travel by Travel Experts): “De luxueuze en gezellige kamers van LaLit spraken me het meest aan. Ze waren ruim maar hun antieke stijl zorgde voor een gezellig gevoel en dat zorgde ervoor dat het een speciaal plekje in mijn hart kreeg. Ik mocht de dag doorbrengen met leuke co-collega’s, mooie hotels bezoeken en erna iets drinken, voor mij was het een zeer geslaagde trip.”

Ook Sammy Bonnewijn (NMBS Internationaal) en Romain Helvétius (Restel Hotel Group) waren enthousiast over het verloop van de dag. “Het is een ongekende luxe om op twee uur tijd van het vasteland (Brussel-Zuid) in hartje Londen te geraken met de Eurostar. Het is niet alleen een luxe maar ook milieuvriendelijk, de CO-2 uitstoot van een trein is veel kleiner dan die van een vliegtuig of een auto. Je kan ook in alle comfort werken op de Eurostar, want in alle klassen (zowel Standard, Standard Premier en Business Premier) is er WiFi en genoeg beenruimte om de trip aangenaam te maken. Het is ook altijd fijn om een studiereis zoals deze te organiseren. NMBS Internationaal en Restel zijn al een tijdje goede partners, we werken ook voor dezelfde klanten en daarom is de samenwerking een succes”, vertelt Sammy.

Sammy Bonnewijn (NMBS Internationaal) en Romain Helvétius (Restel Hotel Group).

Romain Helvétius (Restel Hotel Group): “Wij wouden enkele Belgische reisagenten drie Engelse luxeboetiekhotels die wij in portefeuille hebben laten zien. De reacties waren lovend en het was ook een interessante dag. Trips zoals deze zorgen er voor de eerste contacten tussen de hotels en de reisagenten. Als de reisagent besluit om verder in zee te gaan met een van deze hotels is dat een win-win voor zowel de reisagent, Restel, Eurostar als het hotel zelf.”

Er werd ook bevestigd dat er nog een nieuwe trip wordt georganiseerd. Het zal een soortgelijke reis worden, meer info volgt binnenkort.

Comments