Analyse

Met Pegase naar de mooiste parels in de Indische Oceaan

Yves Slabbinck (senior reporter Travel Magazine)

Maandag 18 maart waren 28 reisagenten op de afspraak in B&B Louis 1924 in Sint-Martens-Bodegem voor een exclusive ‘private dining’ georgansieerd door Pegase samen met partners LUX* Resorts & Hotels, Emirates en de toeristische dienst van de Seychellen.

Steven Van Oost (sales executive Pegase): “De B&B Louis 1924 van Michelinsterrenchef Thomas Locus was niet alleen een toplocatie om onze gewaardeerde reisagenten te ontvangen, de ligging was centraal voor zowat iedereen, komende uit Antwerpen, Oost-Vlaanderen, Brussel en zelfs Wallonië! Tijdens een succulent vijfgangendiner werden de aanwezigen vergast op een aantal toppers uit het Pegase-aanbod. Naast het zeer fraaie aanbod van LUX* Resorts & Hotels, presenteerde Emirates de aantrekkelijke vluchtmogelijkheden via Dubai naar de Indische Oceaan en tot slot kwamen de uitzonderlijke troeven van de Seychellen ruimschoots aan bod. Deze paradijselijke eilandenbestemming werd vorig jaar in het Pegase-aanbod met nadrukkelijk succes geïntroduceerd. Pegase is overigens de enige touroperator in België die honeymooners, bovenop de reeds talrijke voordelen, nog een kamer-upgrade schenkt!”

“De coole en grenzeloze luxe bij LUX*”

Jean-Claude Ta (senior sales manager Belgium & France LUX* Resorts & Hotels): “Als luxehotelketen zijn we bijzonder fier dat we kunnen samenwerken met Pegase. We zijn nu eenmaal allebei gefocust op het luxesegment en maatwerk van de bovenste plank, waarbij het welzijn van de klant, de service en het absoluut thuisgevoel centraal staan. Het is dan ook logisch dat Pegase de beste hotelketen van de Indische Oceaan onder de arm heeft genomen. LUX* staat in de eerste plaats voor de ‘coole’ en grenzeloze luxe met een grote knipoog naar ecologische verantwoordelijkheid en dito inzet. Klanten van onze hotels kunnen overigens gratis worldwide telefoneren. ‘Easy living’ is niet voor niets één van onze slogans. Onze keten bestaat nu 9 jaar en we hebben 2 hotels op de Malediven, 2 in La Réunion, 5 op Mauritius, 1 in Turkije en 2 in China. Ook het recent geopende vijfsterrenhotel Salt of Palmar op Mauritius behoort tot onze groep. Wellicht interessant om weten is dat we tegen 2021 tevens in Europa operationeel willen zijn met hotels in Frankrijk en Italië. Voorts staan tegen dezelfde datum ook Vietnam, de Arabische Emiraten en nogmaals China op de agenda.”

“Emirates: een top airline voor een topbestemming”

Yves Vanhaack (senior leisure sales executive Emirates): “Ik trap hier ongetwijfeld een open deur in als ik zeg dat je met Emirates bijzonder vlot heel de wereld kunt bereiken. Vanuit Brussel vliegen wij tweemaal per dag naar Dubai en daar zijn er prima doorverbindingen: driemaal per dag naar de Malediven, en tweemaal naar de Seychellen en evenveel naar Mauritius. Emirates is een jonge vloot die zich ondertussen heeft geprofileerd als een top airline. Momenteel beschikken we over 151 Boeing-777 toestellen en 109 Airbus-380 vliegtuigen. In totaal zijn nog 274 toestellen in bestelling. Vliegen met Emirates is een uitstekend idee voor Pegase-klanten, die bovendien kosteloos kunnen genieten van een stopover in Dubai. Nog interessant om weten voor de reisagent is dat first- en businessklanten recht hebben op een gratis limoservice op voorwaarde dat ze niet verder dan 70km van Zaventem wonen. De ‘pechvogels’ die verder wonen, kunnen weliswaar ook gebruikmaken van deze luxueuze limoservice, mits een bescheiden bijdrage van 2 euro per extra kilometer.”

“De Seychellen: 115 authentieke eilanden die elkaar naar de kroon steken”

Valérie Payet (toeristische dienst van de Seychellen Parijs): “Vorig jaar mochten wij op de Seychellen 3.301 Belgen verwelkomen. Ik ben ervan overtuigd dat door onze samenwerking met Pegase deze cijfers substantieel zullen groeien in de nabije toekomst. We hebben 115 authentieke eilanden met een unieke fauna en flora ter beschikking, die zich qua schoonheid en beleving naar de kroon steken. Bovendien kunnen de klanten het hele jaar door genieten van een aangenaam tropisch klimaat met temperaturen tussen de 24 en de 32 graden Celsius. Als ongerepte en grotendeels niet platgecommercialiseerde bestemming beschikken we daarenboven nog over een supervriendelijke bevolking en hebben we sowieso de mooiste stranden van heel de wereld en dit lang niet alleen op Mahé, Pralin of La Digue. Interessant voor de reisagenten is voorts dat we in juni in Gent een workshop voor heel de Benelux zullen organiseren.”

Comments