Analyse, Bestemmingen, Studiereis

Met Footprints naar Hongkong & Maleisië!

Naar aanleiding van de eerste non-stop vlucht met Cathay Pacific tussen Hongkong en Brussel, nam Footprints i.s.m. Cathay Pacific tien reisagenten mee op sleeptouw in de bruisende metropool Hongkong. Deze stopoverbestemming werd gecombineerd met Maleisië, een gevarieerde bestemming dat elementen van het gehele continent weerspiegelt.

Een bijzondere combinatiereis die, dankzij de knowhow van Footprints en hun lokale partners, werd opgeleukt met boeiende site inspections in luxehotels en de verkenning van het lokale toeristische aanbod.

Premium Economy in de hoogtechnologische A350-900

Via Amsterdam vloog de groep in Premium Economy naar Hongkong, waar ze de eerste drie dagen van de studiereis doorbrachten. Voldoende tijd om het toeristische aanbod van deze levendige stad, waar op een moeiteloze manier oost en west met elkaar versmelten, te verkennen.

Anke De Prins (Cathay Pacific) @ CX-City!

Anke De Prins (Leisure Sales Manager Belux): “Hongkong is het financiële centrum van Azië, maar is ook een echte wereldstad waar diverse culturen samenkomen. Shopping, oude tempels, een heerlijke gastronomie vol geuren en kleuren,  de hoogste gebouwen van heel Azië maar ook veel natuurparken: Hongkong heeft het! Daarnaast is Hongkong ook een gedroomde MICE-bestemming. De nieuwe Cathay Pacific vlucht met met de technologisch geavanceerde A350-900, uitgerust met de nieuwste stoelen van de maatschappij in Business, Premium Economy en Economy en het neusje van de zalm in inflightentertainment, verbindt Brussel en Hongkong voortaan vier keer per week!”

Meer informatie over de Cathay-vlucht via deze link.

In Hongkong kregen de reisagenten ook een unieke blik achter de schermen van de luchtvaartmaatschappij in CX-City! Vliegtuigsimulators, trainingsruimtes voor de cabin crew, nagebouwde incheckbalies,… kortom: het kloppend hart van de airline group!

Hongkong: impressionante stopoverbestemming

Conclusie na 4 dagen Hongkong is unaniem: Hongkong is een ideale stopoverbestemming, waar ze gemakkelijk 3 à 4 nachten kunnen doorbrengen en het stadsleven kunnen induiken.

Hongkong: een greep uit het programma

  • Met de Peak Tram naar Victoria Peak waar je geniet van een waanzinnig mooi uitzicht op de stad.
  • Couleur Local op Lamma Island, waar je weg van de hoge buildings en aan het water geniet van weldadige seafood-diners.
  • Tian Tan Big Buddha en het Lin klooster: een echte must-see! Zeker ook de reis ernaartoe met de kabelbaan is een avontuur op zich. Avontuurlijke (en actieve) reizigers kunnen te voet Big Buddha bereiken.
  • Je bent niet in Hongkong geweest, als je niet met de Aqua Luna hebt gevaren! Van dit soort Chinese schepen met rode zeilen voeren er vroeger wel honderden in de wateren van Hongkong, nu zijn er slechts twee meer. Een tochtje met de Aqua Luna is dan ook legendarisch te noemen!
  • Genieten van heerlijke fingerfood en bijhorende drankjes with a view kan je vanop de rooftopbar van Hotel Park Lane Pullman, of in de Ozone-bar van hotel Ritz-Carlton.
  • De sfeer opsnuiven in The Peninsula, iconisch tophotel en vlaggenschip van de hotelgroep – ook als je er geen overnachting hebt geboekt.

Vera Moonen (Elers Reisbureau Dilsem-Stokkem): “Het beeld dat ik vooraf had van Hongkong klopt helemaal! We hebben er leuke en onvergetelijke dingen gedaan! Ik denk dan spontaan aan het diner in The Peninsula. Dankzij het drukke programma hebben we heel wat van de stad gezien, en alle activiteiten zou ik aanraden aan mijn klanten. Maar Hongkong blijft wel een stopoverbestemming, vanwaar uit je nu dankzij de rechtstreekse vlucht vanuit Brussel toegang hebt tot het grote Cathay-netwerk!”

Leslie Brouillard (Mayflower, Beloeil): “Hongkong is een zeer dynamische stad met een prachtige skyline. Victoria Peak, Big Buddha, de Aqualuna en het lichtspektakel Symphony of Lights die op de wolkenkrabbers ’s avonds wordt afgespeeld, zijn toppers die je als bezoeker gedaan moet hebben. Maar Hongkong als pure citytripbestemming voor Europese klanten? Dat zie ik niet zo snel gebeuren.”

Hilde Dens (Selectair Mira Tours, Haacht): “Wat een impressionante stad! Maar ik blijf de link maken met zakenreizen. Hongkong is voor mij zo een beetje het ‘business Monaco van China’. Dankzij het goed gevulde programma kunnen we een globaal beeld vormen van de bestemming dat we nu op een correcte manier kunnen voordragen naar de klant. De rechtstreekse vlucht met Cathay vanuit Brussel naar deze multiculturele stad schept mogelijkheden!”

Carine Maselis (TUI Antwerpen): “We hebben best veel hotels bezocht in Hongkong, en verbleven ook elke nacht op een andere plek in de stad. Elk hotel was Footprints-waardig. We weten dat Footprints hotels aanbiedt in de hogere categorie, en wat we ter plaatse zagen, kwam overeen met de verwachtingen.”

Maleisië: smeltkroes van culturen

Na drie dagen Hongkong bracht Cathay Dragon de groep van Hongkong naar Kuala Lumpur – Maleisië, waar de studiereis werd verdergezet. Minder gekende reisbestemming bij de Belgen, maar dat wil niet zeggen dat de Belgische toerist hier zijn gading niet kan vinden. De slogan ‘Malaysia, truly Asia’, dekt de lading volledig. Een smeltkroes van volkeren, culturen en religies. Een weerspiegeling van het Aziatische continent, omvat in de contouren van één land. Opvallend hier zijn de zeer mooi onderhouden openbare ruimtes en het geordende verkeer. We houden halt in Kuala Lumpur, Cameron Highlands en Penang, alvorens terug naar Hongkong te vliegen waar we – na een transit van 7 uur –  boarden voor de A350-900 van Cathay Pacific voor de allereerste non-stop vlucht tussen Hongkong en België!

Maleisië: greep uit het aanbod

  • Niet te missen, de Petronas-Towers in Kuala Lumpur. Hotel Traders by Shangri-La is het enige hotel met frontaal zicht op deze indrukwekkende architecturale tweeling. Verder kan je in Kuala Lumpur terecht in de Royal Selangor Pewter Factory, de grootste tinfabriek ter wereld. Of bestijg de 272 trappen naar de Batu-grotten (hindoe-heiligdom) of bezoek de Chinese tempel Thean Hou.
  • Little Britain in Cameron Highlands. Op zo’n 2u rijden van de hoofdstad, waan je je in een ander Maleisië. Eentje met glooiende groene heuvels vol theeplanten en theehuizen in Engelse cottages. Tijd voor hightea!
  • Voor wie van al dat reizen nood heeft aan enkele dagen me-time, kan ik Ipoh (onderweg naar Penang) terecht in het luxe wellness resort Banjaran, gelegen aan natuurlijke warmwaterbron.
  • Ontdek het eiland Penang. Met de riksja doorheen Georgetown verken je in no-time de belangrijkste highlights van de stad.

Damien Maréchal (Perfect Travel, Juprelle): “We hebben vrij grote afstanden afgelegd op korte tijd, waardoor ik de bestemming niet volledig heb kunnen beleven. Maleisië is vanuit België niet zo veel gevraagd, maar het is een alternatief op andere populaire Aziatische bestemmingen zoals Thailand, Vietnam, Bali,… In Maleisië kan je als bezoeker kiezen uit een groot aanbod aan Aziatische culturen. Verschillende religies – hindoeïsme, boeddhisme, islam en het christendom – komen er samen. Multicultureel Maleisië!”

Hilde Dens (Mira Tours, Haacht) : “Maleisië biedt een mooie combinatie van cultuur en natuur. Ik zou het wel niet aanraden aan reizigers die nooit eerder in Azië waren. Het is een bestemming voor de ervaren reiziger. We hebben zeker niet alles gezien, maar ik ben wel geprikkeld en weet dat het nu aan mij is om creatief aan de slag te gaan. Met al die creatieve ideeën kunnen we dan weer terecht bij Footprints, een touroperator met productkennis en flexibiliteit voor de klant. De combinatie Hongkong-Maleisië zoals tijdens deze studiereis, kan zeker. Maar ik zie ook andere combinatiemogelijkheden voor mijn klanten. Maleisië-Indonesië bijvoorbeeld?”

Vera Moonen (Elers Reisbureau Dilsem-Stokkem): “Maleisië zal ik voorstellen aan natuurliefhebbers. Wat ik zal onthouden is het prachtige Banjaran-hotel, een oase van rust en luxe! Maleisië was een blitzbezoek, en ik zal mijn klanten aanraden om toch 2 weken in Maleisië te blijven, terwijl Hongkong als stopoverbestemming kan dienen.”

Leslie Brouillard (Mayflower, Beloeil): “Het contrast van een metropool als Hongkong in combinatie met het groene en traditionele Maleisië… daar hou ik van! Bij het verkoopgesprek zal ik zeker de natuur van het land naar voren schuiven. Opvallend was ook het uitstekende wegennetwerk en de wegwijzers in ons alfabet, waardoor een selfdrive hier perfect mogelijk is! Werken met Footprints staat gelijk aan een ruimte selectie van tophotels, goede dmc’s en expertise. Het was leuk om tijdens deze studiereis zo’n twee verschillende bestemmingen met elkaar te combineren. De klant verwacht dat we hem verrassen… en dat doe je met deze combinatie zéker.”

Footprints: ‘starten met een wit blad’

Anita La Meir (Sales Footprints): “Maleisië is een mooie bestemming dat slechts bij weinig touroperators in het aanbod zit en dus voor velen verrassend en vernieuwend is. Maleisië is daarnaast ook bijzonder te noemen, gezien het een van de weinige bestemmingen is die je in onze zomer kan verkopen. Bij Footprints starten we altijd van een wit blad en maken we een reisprogramma op maat van de klant. Onze brochures reiken ideeën aan, zo hebben we voorbeeldprogramma’s met Borneo, Lankawi, selfdrives (de enige Azië bestemming in ons aanbod die we als selfdrive aanbieden, gezien de goede wegen!), met chauffeur & privégids, combinatie met Singapore,… het kan allemaal! Hongkong is een mooie stopover-bestemming, een dynamische stad met veel imposante gebouwen, die we al lang in ons City Inspirations-aanbod hebben. Maleisië is exotisch, tropisch, weelderig en gevarieerd. Waarom boeken met Footprints? We werken op maat, de vier collecties (In The Sands, In Blue Waters, In The Orient en In Africa) kunnen met elkaar gemixt worden en we werken volledig volgens het budget en de eisen van de klant!”

Bekijk de foto’s via de TM-Website.

Wie Wat Waar?

Wie: Ilse Degeling (Ocean Travel), Vera Moonen (Elers Reisbureau, Dilsem-Stokkem), Hilde Dens (Mira Tours), Carine Maselis (TUI Antwerpen), Catherine Dedeurwaerder (RTK Travel Center Moeskroen), Sandro Sturaro (BCD Travel European Parliament), Damien Maréchal (Perfect Travel), Leslie Brouillard (Mayflower), Anne Françoise Bartholomé (Travel Experts).

Begeleiding: Anita La Meir (Footprints) en Anke De Prins gedurende het gedeelte ‘Hongkong’ (Cathay Pacific)

Wanneer: 16 -) 25 maart 2018

Bezochte hotels Hongkong: The Upper House, Renaissance Hongkong Harbour View, Mandarin Oriental, Ritz-Carlton, Hotel Icon, The Peninsula

Bezochte hotels Maleisië: Traders by Shangri-La (Kuala Lumpur), Smokehouse Hotel (Cameroon Highlands), Banjaran, Weild Hotel, Eastern & Oriental hotel (Penang), Shangri-La Rasa Sayang (Penang).

Adeline Willems, redactiecoördinator Travel Magazine

Comments