Newsflash

Merkel opent ITB Berlijn

“Toerisme is een uitstekend voorbeeld voor de mogelijkheden van globalisering”, stelde Angela Merkel gisteren tijdens het feestelijke openingsevenement van de 52ste editie van de ITB Berlijn. Merkel (CDU) werd deze week voor de vierde keer tot bondskanselier benoemd na langdurige coalitiegesprekken met de SPD en beloofde dat er opnieuw een minister zal aangesteld worden die zich gericht op het toerisme zal ontfermen. “De toerismesector is een economische factor die veel banen creëert. Dat geldt ook voor opkomende- en ontwikkelingslanden.” Toch doelde zij vooral op het toerisme in Duitsland zelf, dat voor het achtste jaar op rij recordcijfers noteert.

Exposanten uit de Arabische en Aziatische landen zijn dit jaar bijzonder goed vertegenwoordigd op vakbeurs. Voor de eerste keer is Mecklenburg-Vorpommern de officiele partnerregio. De regio in het noordoosten van Duitsland wil zich voorstellen aan de bezoekers met een mix van natuur, cultuur, rust en ontspanning, want dat is precies waar veel mensen naar op zoek zijn tijdens een vakantie. Sinds 1990 zijn de toerismecijfers in MV gegroeid. “Echter willen we het aantal overnachtingen niet verhogen, maar streven we voornamelijk stabiliteit en een gezond toerisme na”, aldus minister-president Manuela Schwesig (SPD).

Een groot onderwerp op de beurs in Berlijn is het overtoerisme. Dit is echter “geen landelijk probleem”, zei Michael Frenzel, voorzitter van het Bundesverbands der Deutschen Tourismuswirtschaft (BTW). “In de meeste regio’s heeft toerisme een positieve impact en is groei nog steeds mogelijk,” voegde hij eraan toe. “Desalniettemin moeten we er als reisindustrie voor zorgen dat we niet het slachtoffer worden van ons eigen succes.” Volgens huidige voorspellingen zouden tegen 2030 jaarlijks ongeveer 1,8 miljard mensen per jaar op reis gaan. Dat is 500 miljoen meer dan op dit moment. De industrie is over het algemeen positief voor 2018. Het aantal reizigers wereldwijd zal naar verwachting met 4,5 procent groeien en in Duitsland liggen de verkopen voor 2018 6,3% voor op vorig jaar.

Charter-TM

Volgende  week  donderdag  8  maart  worden  de  deelnemers  stipt  om 5u10 verwacht aan de check-in desk van Brussels Airlines. Vertrek: BRU 6u30, aankomst : TXL 8u. Bij aankomst wordt de groep opgewacht met het naambordje ‘Travel Magazine Belgium’. Bij eventuele vertraging/problemen: graag Yannick Melsen contacteren via 032 475 28 49 82. Bij  aankomst  in  Berlijn  wordt  de  groep  dankzij  de goede zorgen van Debelux per autocar naar de beurs gebracht waar de deelnemers na registratie hun ontbijt wacht, voorzien om 9u30, op de stand van Europa-Park in Hal 6.2. Samenkomst om 17u50 aan de autocar (Deutschlandhalle, Eingang Süd) die ons terug naar de luchthaven zal brengen. Terugvlucht SN 2590 om 20u45, aankomst in Brussel om 22u05. Vergeet jullie vliegtickets en paspoort niet! Travel Magazine wenst de deelnemers alvast een leerrijke en inspirerende beursdag toe!

Comments