Cruise

Mario Zanetti wordt President Costa Cruises

Costa Cruises heeft Mario Zanetti gepromoveerd tot president van de rederij. In de nieuwe functie zal hij toezicht houden op Costa als een uniek merk over de hele wereld, inclusief Azië. Hij moet de rederij versterken in haar leiderschap in Europa, Zuid-Amerika en Azië om op langere termijn een winstgevende en duurzame groei te verzekeren. De nieuwe topman werkt al sinds 1999 voor Costa Cruises. In 2017 werd hij president van Costa Asia en in juli 2020 de chief commercial officer van Costa Cruises Europe.

Samen met Mario Zanetti heeft Costa Cruises Roberto Alberti benoemd tot chief commercial officer, een functie die Zanetti eerder bekleedde. Alberti zal de verantwoordelijkheid dragen over de commerciële activiteiten, inclusief verkoop, omzetbeheer en marketing wereldwijd. Alberti heeft een carrière van 15 jaar bij Costa Cruises. Hij rapporteert als cco aan Mario Zanetti. Beide directieleden werken vanuit het hoofdkantoor van de maatschappij in Genua.

Michael Thamm, CEO Costa Group en Carnival Asia: “De pauze in onze scheepsactiviteiten was een gelegenheid om te werken aan een versterking van de Costa-organisatie en ons bedrijf klaar te maken voor de herstart met hernieuwde energie, een duidelijk commerciële strategie en een grotere klantgerichte benadering. We kijken optimistisch naar de toekomst. Met deze nieuwe organisatie hebben we de juiste mensen en vaardigheden om erin te slagen innovatieve strategieën te ontwikkelen om onze klanten aan te trekken en te behouden via elk kanaal en in elke bronmarkt.”

© foto’s Costa Cruises

Comments