Cruise

Mardi Gras eind juli in de vaart

Op 31 juli neemt Carnival Cruise Line de Mardi Gras in dienst. Het nieuwste en grootste schip van de rederij arriveerde eerder deze maand vanuit Europa in haar thuishaven Port Canaveral (Orlando). Mardi Gras is het eerste op vloeibaar aardgas aangedreven cruiseschip dat vanuit de Verenigde Staten vaart. Carnival Cruise Line bouwde voor het schip een nieuwe terminal in Port Canaveral. Van daaruit zal Mardi Gras elke zaterdag vertrekken voor cruises door de Oostelijke en Westelijke Caraïben.

CEO Christine Duffy: “We zijn erg verheugd om eindelijk gasten te verwelkomen op de Mardi Gras. Met onze wens de zomervakanties voor onze Mardi Gras-gasten te behouden, zullen we haar later formeel dopen, zodat we deze pre-inaugural afvaarten zo snel mogelijk kunnen uitvoeren.”  Het schip vervoegt de Carnival Horizon (Miami), Carnival Miracle (Seattle), Carnival Vista en Carnival Breeze (Galveston) die eveneens vanaf juli terug gasten ontvangen.

In augustus neemt Carnival Cruise Line een volgende reeks schepen in de vaart. Carnival Magic keert met een nieuwe huisstijl vanuit het droogdok terug naar haar thuishaven Port Canaveral en stelt vanaf 7 augustus vaarschema’s van vier en acht nachten voor naar de Bahama’s en de Caraïben. Gasten die al een cruise hadden geboekt op de Carnival Elation worden overgezet op de Carnival Magic. Carnival Sunrise ontvangt vanaf 14 augustus opnieuw gasten. Dat schip verzorgt vanuit PortMiami kortere cruises naar het Caraïbisch gebied. Carnival Panorama hervat op 21 augustus haar weekcruises vanuit Long Beach naar de Mexicaanse riviera.

De rederij kondigt aan dat in september een volgende reeks schepen vanuit nog meer Amerikaanse havens zullen vertrekken. Elke week worden hiervoor honderden bemanningsleden teruggehaald en gevaccineerd zodat ze na de opgelegde quarantaineperiode opnieuw aan de slag kunnen.

© foto Carnival Cruise Line

Comments