Cruise

Mardi Gras aangekomen in Port Canaveral

De Mardi Gras van Carnival Cruise Line arriveerde in het weekend in haar thuishaven Port Canaveral (Orlando). Het schip liep enkele maanden geleden al van stapel bij Meyer Turku in Finland, maar bleef door de coronapandemie al die tijd ronddobberen op zee. Mardi Gras is het eerste LNG-cruiseschip dat vanuit Noord-Amerika zal varen. Carnival Cruise Line bouwde hiervoor een nieuwe terminal in Port Canaveral waar het schip zich ook zal bevoorraden met vloeibaar aardgas. Mardi Gras valt op met haar blauwe romp. De volgende jaren krijgen alle Carnival-schepen deze nieuwe huisstijl. Dat zal gebeuren wanneer de schepen aan hun volgende onderhoudsbeurt toe zijn.

Carnival President Christine Duffy: “Het ontwerpen en bouwen van de Mardi Gras heeft vijf jaar in beslag genomen. De aankomst van het schip is een historische mijlpaal voor ons bedrijf en een emotioneel moment voor iedereen bij Carnival Cruise Line. Het vaartuig biedt zoveel innovaties en manieren waarop onze gasten voor ‘fun’ kunnen kiezen, dat we er zeker van zijn dat Mardi Gras snel een favoriet van onze klanten zal worden.”

Mardi Gras zal vanuit Port Canaveral het hele jaar door weekcruises aanbieden naar de Oostelijke en Westelijke Caraïben. Een definitieve startdatum is er nog niet. Carnival Cruise Line hoopt vanaf juli opnieuw cruises te kunnen inleggen tussen de Verenigde Staten en het Caraïbisch gebied. Intussen is niet uitgesloten dat de maatschappij toch een vaccinatieplicht zal invoeren. Tot voor kort stelde Carnival dat ze niet van plan was een dergelijke vereiste op te leggen omdat er veel gezinnen met kinderen meevaren op haar schepen. In een aantal interviews in de Amerikaanse media stelt Christine Duffy nu dat ze denkt dat het uitvaren met een volledig gevaccineerd schip de vakantiebeleving ten goede komt. De Amerikaanse gezondheidsdiensten stelden vorige week dat mondmaskers en social distancing niet langer verplicht zijn als minstens 95 procent van de crew en gasten volledig gevaccineerd zijn.

© foto Carnival Cruise Line

Comments