Bestemmingen

Maleisië, smeltkroes

Maleisië heeft vele gezichten en brengt verschillende Aziatische culturen samen binnen de contouren van één land. Het is een bestemming voor de meer ervaren reiziger, die tijdens zijn vakantie zoekt naar een evenwicht tussen cultuur en natuur!

Levendige steden, topgastronomie, idyllische eilanden, mooie stranden en nationale parken die bruisen… Maleisië heeft het! De slogan ‘Malaysia, Truly Asia’ dekt de lading volledig. Indische, boeddhistische of Chinese tempels liggen over het hele land verspreid, waardoor een rondreis in Maleisië je meteen ook laat kennismaken met de verschillende culturen uit de omringende landen.

Steden

Kuala Lumpur valt als hoofdstad op door zijn groen en proper voorkomen, brede lanen en moderne gebouwen naast authentieke koloniale huizen. De iconische Petronas Towers zijn het symbool van deze snel evoluerende grootstad, maar daarnaast zijn er ook heel wat tempels terug te vinden. De bekendste zijn zonder twijfel de Batu Caves: hindoetempels ondergebracht in kalkstenen grotten. Het reusachtige gouden beeld van de God Murugan aan ingang en de 272 treden leiden je naar de grotten. Een must-do!

Maar naast Kuala Lumpur zijn er ook tal van andere steden waar je een interessante mix van cultuur en architectuur kan aanschouwen. Het gezellige Georgetown op het eiland Penang bijvoorbeeld, of Malakka met zijn koloniale verleden en waarvan het centrum tot UNESCO Werelderfgoed werd bekroond. Of Kuching, gelegen op Maleisisch Borneo, als ideaal vertrekpunt voor verschillende avonturen in de jungle van Sarawak…

Kuala Lumpur: groen, koloniaal en modern!

Teatime!

Welkom in Little Britain! Deze plek dankt zijn naam aan de Britse expeditieleider William Cameron die in 1885 het plateau ontdekte, waarna het voor de Britten een geliefde vakantiebestemming werd. Huizen in oud-Engelse stijl zijn er eerder regel dan uitzondering. De Cameron Highlands zijn een prachtig groen gebied waar je even de stadsdrukte achter je kan laten. Dankzij zijn ligging, zo’n 1.500 m boven zeeniveau, is de temperatuur er aangenaam koel. Zo ver je kan kijken, zie je glooiende theevelden. Je kan er verschillende plantages bezoeken en mooie wandelingen maken! Als je geen theeliefhebber bent, kan je er één van de vele fruitboerderijen bezoeken. Aardbeien in het bijzonder vind je overal!

Duurzame bestemming

Maleisië is een bestemming met een plus, want naast het vasteland is er ook Maleisisch Borneo, een eiland dat eigenlijk één groot natuurparadijs is. Een veelzijdig eiland, rijk aan tropische fauna en flora. Een deel van Borneo is Maleisisch, het andere behoort tot Indonesië. Sabah en Sarawak zijn de twee Maleisische staten. Door zijn enorme diversiteit is Borneo erg in trek bij eco-minded en avontuurlijke reizigers en het hele jaar door heerst er een subtropisch klimaat. Mount Kinabalu beklimmen, orang-oetangs en neusapen bewonderen, duiken, raften,…

Maar je hoeft het schiereiland eigenlijk niet te verlaten om de jungle te ervaren… Taman Negara National Park – het oudste regenwoud ter wereld – is het grootste Nationale Park van het land en ligt op ongeveer 4 uur rijden vanuit Kuala Lumpur.

Borneo is een paradijs voor natuurliefhebbers.

… uitrusten op het strand

Naast de levendige steden en de imposante jungle, kan je in Maleisië ook terecht voor een echte strandvakantie. De eilandengroepen Langkawi en Perhentian bijvoorbeeld, voldoen allebei volledig aan het idyllische bounty-plaatje. Hagelwitte stranden, wuivende palmbomen en azuurblauw water. Ook aan luxeresorts is geen gebrek, en je kan er elke vakantiedag een andere watersport beoefenen!

Strandliefhebbers kunnen terecht op Langkawi.

Maleisië met Footprints

Dit artikel kwam tot stand nadat Travel Magazine samen met 10 reisagenten door Footprints werd uitgenodigd voor een studiereis naar Hongkong en Maleisië. Meer informatie over deze studiereis via de TM Website.

Maleisië is terug te vinden in het Footprints-aanbod ‘In the Orient’. Ze bieden programma’s doorheen Borneo, het Maleisische schiereiland alsook City Inspirations in Kuala Lumpur. Footprints biedt in hun brochures en op hun website ideeën aan, maar bij aanvragen starten ze steeds met een wit blad en houden ze rekening met het budget en wensen van de klant. Selfdrives op het schiereiland, Borneo, in combinatie met Singapore,… Footprints werkt met plezier een voorstel uit!

Comments