Cruise

Maiden call Costa Firenze in Marseille

Costa Firenze, het nieuwste schip van de maatschappij ruilde haar route in Italië voor een nieuw vaarschema tussen Marseille, Savona, Civitavecchia (Rome), Napels, Ibiza en Barcelona. Afgelopen zaterdag liep het schip voor het eerst de Zuid-Franse haven aan. Het bezoekt tot 28 november wekelijks Marseille en vertrekt vervolgens naar Dubai voor het winterseizoen. De cruises in de Perzische Golf bieden de gasten ook de mogelijkheid de Expo Dubai 2020 te bezoeken.

Costa Firenze verliet afgelopen winter de werf, maar kwam pas in juli in de vaart. Het interieur van het cruiseschip verwijst naar de Florentijnse renaissance. Costa Firenze kan tot 5.200 gasten ontvangen. Ze beschikt over 13 bars en 7 restaurants en heel wat voorzieningen voor gezinnen, waaronder een nieuw avonturenpark.

Ook het zusterschip Costa Toscana bezoekt Marseille op weekcruises tussen Barcelona, Valencia, Palermo, Civitavecchia, en Savona. Costa Smeralda herschikt in oktober haar vaarschema en vaart tussen Marseille, Barcelona, Palma de Mallorca, Palermo, Civitavecchia en Savona. Dit schip loopt vanaf 3 oktober op zondag Marseille aan. Ook de Costa Luminosa neemt Marseille later dit jaar nog op in haar vaarschema.

Op 25 september komt de Costa Diadema als vijfde schip van de maatschappij terug in de vaart. Het cruiseschip verzorgt dit najaar langere routes in de westelijke Middellandse Zee en bezoekt daarbij  ook de Zuid-Franse haven. Later dit jaar herpositioneert de rederij de Diadema in de Caraïben.

© foto Costa Cruises

Comments