Analyse

Luchthaven Oostende-Brugge opent Hall B én Junior Club

Niet minder dan 200 enthousiaste genodigden, waaronder 50 kinderen, waren op woensdag 5 april present in de Internationale Luchthaven Oostende-Brugge, voor de feestelijke opening van de nieuwe vertrekhal met een unieke ruimte voor kinderen.

TUI en de Luchthaven Oostende-Brugge waren wat fier de nieuwe Hall B voor te stellen waarin ze samen 600.000 euro hebben geïnvesteerd. Het betreft een nieuwe, gezellige ruimte waar families kunnen ontspannen en kinderen naar hartenlust kunnen spelen en zich amuseren vóór de vlucht. Passagiers die met TUI vertrekken vanop Oostende kunnen voortaan gebruikmaken van de Junior Club, een aparte speelzone voor kinderen en sowieso een uniek concept voor België.

Hall B is uitgerust met een fraaie Grab&Fly corner voor hongerige vertrekkers. De nieuwe vertrekhal is bovendien voorzien van heel wat stopcontacten, zodat elke reiziger mobiele apparaten kan opladen. Er is gratis WiFi. De totale oppervlakte van Hall B bedraagt 479 m² en de oppervlakte van de Junior Club is 50 m². Er zijn 206 bijkomende zitplaatsen.

Serieuze groei

Meer en meer reizigers kiezen bewust om te vertrekken vanop de Vlaamse regionale luchthavens. De bereikbaarheid en nabijheid spelen een belangrijke rol in de keuzebepaling. Andere factoren zoals snelle check-in, korte wandelafstanden, betaalbare parkeergelden en stipte vertrektijden bepalen mee de keuze van de reizigers.

Het aantal passagiers in maart ll. is met 19,9 % gestegen t.o.v. maart 2017. Voor de eerste drie maanden van 2018 zijn er 15 % meer passagiers vanop de Oostendse luchthaven vertrokken in vergelijking met de overeenkomstige periode van vorig jaar.

Piet Demeyere (Head of Communications TUI Belgium): “We blijven samen met de luchthaven investeren in de groei en de toekomst ervan. Onlangs nog werd het gezellige Grand Café Horizon in de vernieuwde vertrekhal geopend en werd de nieuwe VIP lounge ‘Hans Vahaelemeesch’ in gebruik genomen.”

Alycia scoort

Het officieel gedeelte van de inhuldigingsplechtigheden rond de Junior Club werden origineel ingeleid door de 9-jarige Alycia Metdepenningen uit Antwerpen, die de aanwezige VIP’s en centrale gasten als volleerde moderator met pittige vragen wist te charmeren. Zo gaf minister Bart Tommelein overigens grif toe dat de nieuwe ruimtes op de luchthaven hem zowaar extra energie verschaffen! De zowat 50 uitgenodigde kinderen waren verder de centrale gasten van de openingsplechtigheid en konden onder deskundige begeleiding genieten van talrijke beklijvende belevingsmomenten en mochten uiteindelijk, onder luid applaus, de nieuwe ruimtes voor geopend verklaren.

Reacties

Marcel Buelens, Johan Vande Lanotte, Bart Bracxk & Dirk Van Holsbeke

Marcel Buelens (CEO Luchthaven Oostende-Brugge & Antwerpen): “Op reis gaan met het vliegtuig is altijd een beetje stressen. Met onze nieuwe Hall B, en vooral ook met de unieke ruimte voor kinderen, reiken we tools aan om te ontstressen en iedere passagier zal daar ongetwijfeld haar/zijn voordeel mee doen. Ik wil langs deze weg nog de realisators van de nieuwe projecten feliciteren want de werken zijn op 8 januari ll. gestart en amper twaalf weken later konden die, tot onze tevredenheid,  reeds worden afgerond. Voortaan begint de vakantie van zij die vanop Oostende vertrekken in de luchthaven!”

Bart Tommelein (Vlaams minister van Energie): “Het is duidelijk dat er van de verdere uitbouw van de luchthaven ernstig werk wordt gemaakt en als Oostendse politicus ben ik daar bijzonder fier op. Onze slogan ‘gewoon doen’ is hier zeer zeker meer dan ooit aan de orde.”

Dirk Van Holsbeke (GM TUI Belgium): “Met de nieuwe initiatieven op de luchthaven van Oostende zullen we beslist en substantieel het comfort voor de reizigers verhogen. Voor families met kinderen, peuters en kleuters wordt het een unieke belevenis. Ons aanbod blijft al evenzeer groeien met 25 bestemmingen deze zomer.”

Johan Vande Lanotte (burgemeester Oostende): “Zijn we met de Oostendse luchthaven niet de grootste, dan zijn we veruit de klantvriendelijkste en de gezelligste, zeker nu met de nieuwe ontwikkelingen. Vandaag hebben wij een compleet andere luchthaven dan enkele jaren geleden. Anders zijn dan de anderen is hier een zeer positief gegeven. De toegenomen populariteit van de regionale luchthaven zorgt tevens voor een mooi potentieel aan nieuwe banen.”

Bart Brackx (ex-topman Jetair/TUI): “Als frequent gebruiker van de luchthaven noteer ik met genoegen dat de beleving van de klant centraal staat in de recentste vernieuwingen. Jetair, en later TUI, hebben zich niet alleen weten te handhaven op de regionale luchthaven, maar ze hebben ook daadwerkelijk meegeholpen aan de mooie expansie ervan. Als ik zie met welk enthousiasme er aan de verdere uitbouw wordt gewerkt, dan ben ik een zeer blije man. Een en ander bevestigt overigens dat wij destijds geen verkeerde inschatting deden door een uiteindelijk commercieel succes van de luchthaven te voorspellen. Om te komen waar we vandaag staan, was er weliswaar wat tijd nodig, maar ‘zie je wel dat het kan’, hoor ik me vandaag al meer dan één keer zeggen.”

365.000 passagiers

In 2017 telde de Internationale Luchthaven Oostende-Brugge 365.345 passagiers en 22.708 bewegingen.
Meer info: www.ostendairport.aero

Yves Slabbinck, senior reporter Travel Magazine

Comments