Aviation

Luchthaven Antwerpen stelt zijn “Wall of Fame” voor

De Luchthaven Antwerpen huldigt vijf personen op een bijzondere en uiterst eervolle manier. Hun namen staan gegrift in een koperen gedenkplaat, aangebracht op een centrale plaats bij de ingang van de luchthaven. De muur wordt toepasselijk de Wall of Fame genoemd. Danny Cabooter, Staf De Lie, Christian Heinzmann (overleden in juli 2018), Freddy Michiels en tenslotte Freddy Van Gaever (overleden in december 2017) krijgen op die manier een bijzondere erkenning.

“Elk van hen heeft de laatste decennia het verschil gemaakt voor de Luchthaven van Antwerpen. De positieve impact van hun inspanning blijft tot op vandaag nazinderen. Hun niet-aflatende kracht en tomeloze inzet voor de Luchthaven maken van hen iconen. Laten we hen de luchthavenpioniers noemen over twee eeuwen heen,” aldus Marcel Buelens (CEO Luchthaven Antwerpen).

Danny Cabooter
Een Antwerpenaar met West-Vlaamse roots. In 2018 gehuldigd als ereburger van Deurne, medestichter van het Stampe & Vertongen museum op de Antwerpse Luchthaven, voorzitter van de gelijknamige vzw en bezieler/organisator van de jaarlijkse Stampe Fly In-Happening.

Staf De Lie
Journalist in hart en nieren. Zo liet hij dan ook een stevig spoor na bij Het Nieuwsblad en De Standaard. Zijn uitgesproken interesse voor de Luchthaven van Antwerpen is mede te verklaren door zijn inzet en actieve participatie in tal van toeristische verenigingen.

Christian Heinzmann
Christian werd geboren in 1953 en was een echte Antwerpenaar. Hij overleed op 22 juli 2018. Hij was actief in allerlei topfuncties in de luchtvaartsector. Hij was CEO bij meerdere luchtvaartmaatschappijen. Op de Luchthaven Antwerpen blijft hij bekend als afgevaardigd-bestuurder van VLM. Onder zijn impuls beleefde VLM haar hoogdagen.

Freddy Michiels
Freddy werd geboren in 1942 en is een getogen Antwerpenaar.  Hij is een bekend Antwerps journalist en auteur. Hij schreef o.a. Het groot Sinjorenboek en Antwerp Airport Revival, een ode aan de Luchthaven van Antwerpen.

Freddy Van Gaever
Freddy Van Gaever was een ondernemer in de luchtvaartsector. Hij lag aan de basis van Delta Air Transport (DAT) en European Air Transport. Bovenal was hij stichter van VLM, waarvan hij jaren aan het roer stond. “Het eerste faillissement van de maatschappij in 2016 deed hem pijn en hij trachtte toen mee een doorstart te organiseren. Het deed hem dan ook veel plezier dat VLM in 2017 kon heropstarten. Helaas niet voor lang, want VLM legde in augustus 2018 de boeken neer,” klinkt het bij Luchthaven Antwerpen. Hij overleed op 15 december 2017.

Comments