Analyse

Live To Travel: studiereis Zuid-Afrika (Westkaap)

Touroperator Live To Travel reisde van 15 t.e.m. 24 maart met een groep van 16 Vlaamse en Nederlandse reisagenten af naar de Westkaap in Zuid-Afrika, in samenwerking met South African Tourism Board. De studiereis van tien dagen en negen nachten ging met British Airways van Brussel naar Kaapstad (via Londen). Op het programma stonden heel wat activiteiten in o.a. Stellenbosch, Klein Karoo, Oudtshoorn, Knysna en Kaapstad. De rondreis werd à la carte samengesteld en maakt deel uit van de Zuid-Afrika-brochure van de touroperator. De groep wordt begeleid door Pieter-Jan Verdoodt en Karolien De Vriendt van Live To Travel. Travel Magazine reist mee en sprokkelde volgende reacties. Het bestemmingsverhaal leest u later in Travel Magazine.

 “Zuid-Afrika staat voor bijzondere veelzijdigheid”

“Live To Travel krijgt voor de Westkaap van Zuid-Afrika vooral aanvragen op individuele basis (selfdrives),” aldus Pieter-Jan Verdoodt van Live To Travel. “Het is er veilig en de wegen zijn heel comfortabel,” gaat Karolien De Vriendt verder. “De uitgestippelde reizen in de individuele en groepsreizen brochure dienen eigenlijk als leidraad, wat maakt dat het gros van de reizen à la carte en dus op maat van de klant wordt uitgewerkt. Zuid-Afrika is de ideale bestemming voor reizigers die Afrika voor de eerste keer bezoeken. Ze krijgen er een bijzondere veelzijdigheid aan activiteiten en bijv. safari’s, zonder in te boeten aan comfort. De kwaliteit van de accommodaties is prima evenals de kwaliteit van de keuken. Andere grote voordelen: uitstekende vliegverbinden, geen jetlag, geen visum, geen inentingen voor de Westkaap-regio,… Dat zijn argumenten die klanten over de streep kunnen trekken. Zuid-Afrika staat niet voor niets in de top 3 bestemmingen bij Live To Travel. Voor deze studiereis gingen we een partnership aan met British Airways. We konden op de terugweg gebruik maken van de British Airways Galleries First Lounge (Terminal 5). De lounge is bijzonder ruim en biedt een heel ruim ontbijt. De lounge, voorzien van een cinemacorner, is heel stijlvol ingericht – ideaal om even tot rust te komen. Verder is het geen geheim dat we met onze Incoming agent, Live The Journey, een bijzondere relatie hebben. We zijn goed op mekaar ingespeeld en spelen altijd kort op de bal om van elke reis iets bijzonders te maken.”

© Video – Ellen Van De Ven

Reacties reisagenten: “wat een sensatie!”

Marianne De Maertelaere (Selectair Reizen De Lathauwer, Aalst): “Heel wat studiereizen hoppen van het ene hotel naar het andere. Deze reis hopte vooral van de ene activiteit naar de andere. Top! Als je in Zuid-Afrika veel wil zien, moet je bereid zijn om toch wat afstand af te leggen. Onderweg is het genieten van de prachtige landschappen van bijv. de Kleine Karoo. Het Spier Hotel en wijndomein in Stellenbosch is een topper. Het beschikt over zeer ruime kamers, een bijzonder lekkere en gezonde keuken en heel veel ruimte voor allerlei activiteiten, ook met het gezin. Tijdens de Segway-excursie op het wijndomein van Spier was ik meteen overdonderd door de prachtige natuur. Verder zal ik mijn klanten zeker de afdaling van de Swartberg pass aanraden. De kennismaking met de pinguïns in Simons Town was bijzonder. De stranden net buiten Kaapstad, zoals bijv. in Camps Bay, spraken me het meeste aan. De B747-400 van British Aiways was niet helemaal up-to-date, al wil ik vooral benadrukken dat de service aan boord en de kwaliteit van de maaltijden prima waren. De crew was heel erg sympathiek, behulpzaam en zelfs humoristisch!”

————————————————

“We namen samen duizenden foto’s, maar geen enkele foto

kan de pracht van Zuid-Afrika écht weergeven.”

Marianne De Maertelaere

————————————————

Lien Galle (LetsBook.be, Dendermonde): “Het was mijn eerste studiereis met Live To Travel, het was dan ook een leuke kennismaking, zowel met de touroperator als met de bestemming. De mogelijkheden voor reizen naar Zuid-Afrika zijn enorm, zowel voor individuele als groepsreizen. Gezinnen met kinderen zijn er van harte welkom. Een lange citytrip in Kaapstad en z’n omgeving? Doen! Liever de natuur in en genieten van een safari? Waarom niet! In het noorden van het land (Kruger) ben je aan het juiste adres, maar dieren spotten kan ook langs de Westkaap. Wij trokken er met de jeep op uit in Gondwana Game Reserve. Mijn persoonlijk hoogtepunt van de reis was het zicht over Kaapstad vanop de Tafelberg! De boottocht bij zonsondergang vanuit Knysna en de tasting van de oesters met een glaasje lokale bubbels maakten dit plaatje compleet.”

Meggie Devos (TUI Sint-Kruis): “De organisatie van deze studiereis was zeer professioneel aangepakt. Het viel me vooraf al op hoe goed de informatie gebundeld en gepresenteerd werd via WETU, het offertesysteem van Live To Travel. Tijdens het verblijf in de Rooiberg Lodge kwam voor mij het echte ‘waw’-gevoel. Het zorgde voor een zeker thuisgevoel, een oase van rust in een prachtig groene omgeving. Verder was ik zeer onder de indruk van de Gondwana Game Reserve Kwena Lodge en de safari’s. Het hoogtepunt van de reis was zonder meer de beklimming van Lion’s Head in Kaapstad. Toen de wekker om 4u ‘s ochtends afliep, dacht ik… “HELP”! (lacht) Maar gaandeweg werd de pracht van de beklimming en de omgeving pas echt duidelijk. Het krieken van de dag halfweg de klim, het bereiken van de top om daar te genieten van de zonsopgang: een onbeschrijflijk gevoel!”

————————————————

“De reisinformatie wordt via het WETU offertesysteem prachtig gepresenteerd.”

Meggie Devos

————————————————

Sofie Moerman (Selectair Suntour Reizen, Avelgem): “Een en ander werd al door mijn collega’s aangehaald, maar ik voeg er graag aan toe dat de studiereis garant stond voor fantastische activiteiten. Halfweg de beklimming van Lion’s Head denk je wel even ‘waar ben ik aan begonnen’, maar de voldoening die je krijgt eens je de top bereikt, is onbetaalbaar, om van het fantastische uitzicht nog maar te zwijgen. Een ander topmoment volgde tijdens het paragliden over Kaapstad. “Wat een sensatie,” om het met de woorden van onze Nederlandse collega-reisagente Evelyne Kreunen (The Travel Club) te omschrijven (lacht). Jong en oud(er) is in Zuid-Afrika aan het juiste adres. Ik zal de bestemming ook zeker aanraden aan koppels op zoek naar een originele en actieve huwelijksreis. Een woordje van dank aan Karolien en Pieter-Jan van Live To Travel die zich heel relax en als onderdeel van de groep opstelden.”

“Deze Zuid-Afrika studiereis is één van de mooiste reizen die ik ooit gemaakt heb, schrijf dat maar op,” aldus Annelies Vervynck van TUI Brugge. “Naast Karolien en Pieter-Jan van Live To Travel konden we tijdens de reis echt rekenen op Jaco Van Der Westhuizen van Live The Journey. Het feit dat we rustig Nederlands konden praten met hem in combinatie met zijn sappig en goed verstaanbaar Afrikaans creëerde een echt thuisgevoel.”

————————————————

“Als reisagent voel je dat de medewerkers van Live To Travel

de bestemmingen echt kennen.”

Peggy Bruggeman

————————————————

Peggy Bruggeman (TUI Beveren): “We hebben Zuid-Afrika echt kunnen ‘beleven’, met als hoogtepunt de beklimming van Lion’s Head in Kaapstad. De sfeer in de groep tijdens de klim was bijzonder en dankzij de goede samenwerking heeft iedereen bij het krieken van de dag de top kunnen bereiken. Een ander topmoment was het spotten van de nijlpaarden, zebra’s en leeuwen in Gondwana Game Reserve. Kaapstad is een heel moderne stad en heeft me echt verrast. Dankzij de sightseeing tour met de hop on hop off bus kregen we een goed overzicht van de stad. Gezien de vlotte en betaalbare vliegverbindingen, ga ik de stad ook als citytrip trachten aan te bieden. In Zuid-Afrika krijg je sowieso ‘veel vakantie’ voor je geld, de veelzijdigheid is enorm. De klanten zijn enorm tevreden over de Live To Travel reizen die we aanbieden. Als reisagent voel je dat de medewerkers van Live To Travel de bestemmingen echt kennen. Zo hoort het voor een goede touroperator. Ja, wij boeken er bijzonder graag!”

Wie, wat, waar…

Deelnemers: Vicky Delarue (Selectair Penta Reizen), Annelies Beutels (Selectair Aktief Travel, Leopoldsburg), Annelies Vervynck (TUI Brugge), Marianne De Maertelaere (Selectair Reizen De Lathauwer, Aalst), Peggy Bruggeman (TUI Beveren), Sofie Moerman (Selectair Suntour Reizen, Avelgem), Tamsin Schoefs (TUI Hasselt), Gille Vanderstappen (Het Vakantiehuis, Scherpenheuvel-Zichem), Katrien Binst (The Travel Company, Machelen), Meggie Devos (TUI Sint-Kruis), Joke Wybo (Azuriet Reizen, Oostende), Lien Galle (LetsBook.be, Dendermonde), Evelyn Kreunen (The Travel Club, NL), Ineke Van Blerck (Beins Travel, NL), Ellen Van De Ven (The Travel Club, NL), Jacqueline Van Dijk (The Travel Club, NL).

Begeleiders: Karolien De Vriendt & Pieter-Jan Verdoodt van Live To Travel en Jaco Van Der Westhuizen van incoming agent Live The Journey.

Vluchten: h/t British Airways (via Londen).

Verblijf: Spier Hotel (Stellenbosch), Rooiberg Lodge (Klein Karoo), The Thorntree Country House (Oudtshoorn), The Rex Hotel (Knysna), Gondwana Game Reserve Kwena Lodge (Gondwana Game Reserve), ONOMO Hotels-Inn On the Square (Kaapstad).

Foto’s © Travel Magazine

Comments