Cruise

Lindblad Expeditions doopt eerste nieuwbouw poolschip

Lindblad Expeditions-National Geographic heeft in Reykjavik met de National Geographic Endurance haar eerste nieuwbouw poolschip gedoopt. Stichter Sven Lindblad: “De energie, het enthousiasme en de toewijding die in de bouw van dit schip zijn gestoken, hadden maar één doel voor ogen: het onze gasten mogelijk maken om de wereld en haar wonderen te verkennen.” Deze zomer vaart het schip de Arctische wateren met onder meer IJsland en Groenland. Volgende winter vertoeft de Endurance in Antarctica.

National Geographic Endurance brengt met haar nieuwe vlaggenschip hulde aan de ontdekkingsreiziger Ernest Shackleton. Het expeditieschip voldoet aan de Polar Class 5-normen, de hoogste ijsklasse voor passagiersschepen. Bij de ontwikkeling ging heel wat aandacht uit naar de milieuaspecten. Ook zal Lindblad Expeditions-National Geographic het vaartuig gebruiken voor poolonderzoek. Het schip werd eigenlijk vorig jaar al opgeleverd, maar komt door de Covid-pandemie nu pas officieel in de vaart.

De Endurance biedt plaats aan 126 gasten en 112 bemanningsleden. In 2022 volgt het zusterschip National Geographic Resolution. De schepen worden gebouwd door Ulstein in Noorwegen en beschikken over de zogenaamde X-Bow. Deze omgekeerde boeg moet het comfort voor de gasten in woelige zeeën verhogen en het brandstofverbruik reduceren.

© foto Lindblad Expeditions

Comments