Cruise

Le Commandant Charcot bereikt geografische Noordpool

Le Commandant Charcot van Ponant, bereikte dinsdag de geografische Noordpool (90,00°). Het hybride poolexploratieschip is het eerste Franse vaartuig dat zo diep doordringt in dit poolgebied. Kapitein Etienne Garcia: “Ik ben enorm trots dat ik aan het roer heb gestaan van het allereerste Franse schip dat de geografische Noordpool heeft bereikt. Dit is de ultieme prestatie van een collectief avontuur dat Ponant vele jaren geleden heeft opgestart.” Le Commandant Charcot is bovendien het allereerste LNG-aangedreven schip dat deze bestemming bereikt.

Het nieuwste schip van Ponant kan tot 245 gasten ontvangen, verdeeld over 123 kajuiten en suites. Het vaartuig heeft de eigenschappen van een ijsbreker en treedt in de voetsporen van de grote poolreizigers, maar biedt daarnaast alle voorzieningen van een luxeschip. Gasten genieten er onder meer van observatielounges, twee restaurants, een wellness, een wintertuin en een binnenzwembad. Tijdens de bouw van dit hybride elektrische poolvaartuig aangedreven door LNG ging bijzondere aandacht uit naar de veiligheid en het respect voor het milieu.

Le Commandant Charcot werd enkele weken geleden opgeleverd aan Ponant en komt dit najaar in de vaart in Antarctica. Het exploratieschip zal in het Zuidpoolgebied van november 2021 tot maart 2022 onder meer de Weddellzee, de Rosszee en Charcot-eilanden bezoeken. Vanaf eind april is Le Commandant Charcot terug in Arctische wateren met expeditiecruises in IJsland, Groenland, Spitsbergen, de Noordwest Passage en naar de Noordpool. In juli en augustus 2022 stelt Ponant vier vijftiendaagse cruises voor vanuit Longyearbyen (Spitsbergen) naar de geografische Noordpool. Prijzen vanaf 33.700 euro per persoon, inclusief vluchten vanuit Parijs.

© foto Ponant – Alexiane Eymard

Comments