Cruise

Lancering Odyssey of the Seas uitgesteld door coronabesmetting

Royal Caribbean International heeft de lancering van Odyssey of the Seas vanuit Port Everglades (Fort Lauderdale) uitgesteld van 3 tot 31 juli omdat enkele bemanningsleden besmet zijn met Covid-19. Ook de testcruise gepland voor eind deze maand wordt opgeschoven naar juli.

In een bericht zegt CEO Michael Bayley dat acht bemanningsleden positief testten. Slechts twee onder hen vertonen lichte symptomen. “Alle 1.400 bemanningsleden aan boord van Odyssey of the Seas werden op 4 juni gevaccineerd en zullen op 18 juni volledig beschermd zijn. De positieve gevallen werden vastgesteld tijdens routinetesten nadat de mensen waren gevaccineerd, maar nog niet volledig beschermd.” De betrokken werknemers werden meteen voor 14 dagen in quarantaine geplaatst om de rest van de bemanning te beschermen.

Bayley benadrukt dat het uitstel van de lancering gebeurt als voorzorgsmaatregel. Hij noemt de beslissing – hoe ontgoochelend ook – de juiste beslissing voor de veiligheid en welzijn van de crew en de gasten. Aanstaande vrijdag worden de bemanningsleden opnieuw getest. Het plan is om een deel van de crew over te hevelen naar Harmony of the Seas en Symphony of the Seas die de volgende weken in de vaart komen.

© foto Royal Caribbean International

Comments