Aviation

Kleinzoon van oprichter Jetair vanaf nu captain op Boeing B737

Thomas Brackx, kleinzoon van wijlen Gerard Brackx, ooit de oprichter van Jetair en de ontdekker van Benidorm, mag zich sinds dinsdag als ‘captain’ laten aanspreken. De 28-jarige Thomas vliegt al zes jaar als first officer bij TUI fly, achtereenvolgens op Boeing 737, Embraer 190 en de Boeing 787 Dreamliner.
De jongste van de drie generaties Brackx behaalde zijn vliegdiploma na een ATPL-opleiding aan het Ostend Air College. Nadien zat hij als jonge co-piloot zes jaar lang in de rechtse stoel van de cockpit bij achtereenvolgens Jetairfly en TUI fly.
Vanaf nu mag hij dus als boordcommandant in de linkerstoel plaatsnemen. Met zijn 28 jaar moet Thomas Brackx momenteel zowat de jongste boordcommandant zijn van een commerciëel passagiersvliegtuig in ons land.
Thomas, ook secretaris van de Noordzee Vliegclub (NVC), heeft de vliegmicrobe van zijn vader Bart Brackx geërfd. Bart Brackx, die de toerismegroep TUI Travel Belgium in 2012 op 49-jarige leeftijd verliet, is nog steeds een gepassioneerd privaat-piloot.