Cruise

Karl Pojer geeft fakkel Hapag-Lloyd Cruises door aan Julian Pfitzner

Karl Pojer treedt eind dit jaar af als CEO van Hapag-Lloyd Cruises. Pojer stond sinds 2013 aan het hoofd van de Duitse luxe- en expeditierederij. Het voorbije jaar leidde hij de integratie van Hapag-Lloyd Cruises onder de paraplu van de joint venture TUI Cruises. Voor de CEO was de succesvolle fusie het juiste moment om het management van Hapag-Lloyd Cruises over te dragen aan TUI Cruises. Julian Pfitzner wordt als CEO eind dit jaar verantwoordelijk voor de operationele activiteiten van Hapag-Lloyd Cruises. Pfitzner is al jaren actief binnen het bedrijf en verantwoordelijk voor de MS Europa 2 en de marketing van Hapag-Lloyd Cruises.

Pojer: “Het was een belangrijke stap om het succesvolle en krachtige merk Hapag-Lloyd Cruises te integreren in de joint venture tussen de TUI Group en Royal Caribbean. Ik heb deze route actief en intensief begeleid en vorm gegeven. Dit is het moment om de taken over te dragen aan een nieuw management. Ik wens Julian Pfitzner, die perfect de filosofie van het merk Hapag-Lloyd Cruises vertegenwoordigt, veel succes in zijn nieuwe managementrol.”

De uittredende CEO is een bekroonde toerisme-expert en ook in ons land geen onbekende. Pojer werd onder meer uitgeroepen tot Seatrade European Personality of the Year en Hotelier of the Year 2020. Deze erkenningen waren de kers op een uitzonderlijke carrière in de reisindustrie. Hij werkte in de Verenigde Staten, België, Duitsland en Portugal voor toonaangevende hotelmerken als Kempinski Hotels, Sheraton Hotels en Pestana Hotels, Resorts & Casinos. Sinds 1996 bekleedde hij diverse managementfuncties binnen de TUI Group, onder meer bij Robinson Club en als divisiedirecteur voor TUI Hotels & Resorts, de hotelholding van TUI die vandaag meer dan 400 hotels en resorts in eigendom heeft.

In 2013 werd hij voorzitter van de raad van bestuur van Hapag-Lloyd Kreuzfahrten. Met een verregaande herstructurering, consistent merkbeheer, een herschikking van de schepen en een grotere aandacht voor de internationale markt, realiseerde hij een opmerkelijke ommekeer voor het bedrijf. In 2019 zette Poyer Hapag-Lloyd Cruises op koers voor groei met de ingebruikneming van twee nieuwe schepen in het expeditiesegment en een derde schip gepland voor 2021. Datzelfde jaar boekte hij het beste resultaat in de geschiedenis van de rederij.

Daarnaast is Karl Pojer ook voorzitter van CLIA Deutschland. Met zijn jarenlange expertise in de hotel- en toerismebranche heeft hij zich actief ingezet voor de groei van de cruise-industrie in Duitsland. Door de coronapandemie kon het land zijn steile opwaartse klim in 2020 niet verderzetten. In het raam van de heropstart van de cruise-operaties in Duitsland heeft Karl Pojer afgelopen zomer ook dit proces intensief begeleid en gepromoot in zijn functie binnen de Cruise Lines International Association.

© foto’s Hapag-Lloyd Cruises

Comments