Cruise

Jason Liberty volgt Richard Fain op als CEO Royal Caribbean Group

Richard Fain treedt op 3 januari 2022 af als CEO van de Royal Caribbean Group. Zijn innovatieve visie als Chief Executive Officer heeft meer dan 33 jaar bijgedragen aan de vormgeving van de moderne cruise-industrie. Hij verdedigde tijdens zijn carrière een grensverleggende zienswijze die zich uitstrekte over elk aspect van het cruisen, van het revolutionaire scheepsontwerp over grote duurzaamheidsinspanningen tot nieuwe technologieën en baanbrekende voorzieningen.

Onder leiding van Fain heeft de Royal Caribbean Group nieuwe scheepsklasses geïntroduceerd die de cruisebeleving fors hebben veranderd. Denk daarbij aan de Sovereign-, Voyager- en Oasis-klasse van Royal Caribbean International, de Solstice- en Edge-schepen bij Celebrity Cruises, de nieuwe Icon-klasse voor Royal Caribbean die in 2023 wordt gelanceerd en het Project Evolution waarbij Silversea Cruises datzelfde jaar de eerste hybride aangedreven schepen zal introduceren.

Richard Fain heeft het bedrijf het voorbije anderhalf jaar door de wereldwijde Covid-pandemie geleid en was de drijvende kracht achter het Healthy Sail Panel, een groep van gerenommeerde gezondheidsexperten die de veiligheids- en welzijnsprotocollen hebben uitgewerkt om het vertrouwen in de veiligheid van het cruiseproduct te herstellen. Fain blijft na 3 januari voorzitter van de raad van bestuur van de Royal Caribbean Group. Hij zal in samenwerking met Jason Liberty ook betrokken blijven bij het scheepsbouwprogramma van de groep.

Nu de meeste schepen terug in bedrijf zijn en een volledige terugkeer nadert, is dit volgens Fain het juiste moment om Jason Liberty het roer te laten overnemen. “Hij is een zeer veelzijdige en strategische leider, die een integraal onderdeel is geweest van alle aspecten en prestaties van het bedrijf.” Liberty ging in 2005 bij de Royal Caribbean Group aan de slag en vervulde verschillende financiële, strategische en operationele functies voordat hij in 2013 Chief Financial Officer werd. Zijn operationele taken werden in de loop van de jaren verder uitgebreid. Zo is hij tevens verantwoordelijk voor Silversea Cruises en de joint ventures van de groep met TUI Cruises en Hapag-Lloyd Cruises.

© foto Royal Caribbean Group

Comments