Cruise

Janssonius voor Oceanwide Expeditions te water gelaten

Brodosplit Shipyards in Kroatië heeft de Janssonius voor Oceanwide Expeditions te water gelaten. Het Polar Class 6-expeditieschip heeft dezelfde eigenschappen als de Hondius. De naam van het vaartuig verwijst naar de 17de eeuwse Nederlandse cartograaf Jan Janssonius, schoonzoon van de Vlaamse cartograaf Jodocus Hondius naar wie het zusterschip is vernoemd. De Janssonius moet tegen november klaar zijn in de aanloop tot haar eerste Antarctische seizoen. Het cruiseschip biedt plaats aan 170 passagiers.

CEO Michel van Gessel: “Wij zijn erg verheugd een schip te mogen verwelkomen dat vergelijkbaar is met de Hondius. Dat vaartuig heeft uitstekend gepresteerd in de poolgebieden en we kijken ernaar uit om met de Janssonius identieke diensten en kwalitatieve verkenningsreizen aan te bieden rond de Noordpool en in Antarctica.”

Janssonius is op maat ontworpen voor poolreizen, waarbij de veiligheid en snelheid wordt gemaximaliseerd en de impact op het milieu tot een minimum wordt beperkt. Met LED-verlichting, biologisch afbreekbare verf en smeermiddelen en het aanwenden van de stoomwarmte is ze ook uitgerust met flexibele energiebeheersystemen die het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot laag houden.

De rederij uit Vlissingen benadrukt dat ze ondanks de beperkingen die Covid-19 de reismarkt oplegt, het bewijs levert dat het bedrijf nog steeds robuust en optimistisch is over de toekomst van poolcruises. “Mede dankzij de recente investering van Bolster Investment Partners blijft Oceanwide Expeditions routes plannen, reizen boeken en schepen bouwen die de nieuwste ontwikkelingen op het vlak van expeditiecruises benadrukken.”

© foto Oceanwide Expeditions

Comments