Cruise

Jan Swartz krijgt leiding Holland America Group

De Carnival Corporation heeft Jan Swartz, de huidige voorzitter van onder meer Princess Cruises benoemd tot Group President van de Holland America Group. In haar nieuwe functie is ze verantwoordelijk voor Princess Cruises, Holland America Line, Seabourn en P&O Australia alsook de Holland America Princess Alaska Tours. Op de bekendmaking omschreef Arnold Donald, CEO van de Carnival Corporation haar als een zeer gerespecteerd manager en een rolmodel. “Jan is een voorvechter van innovatie en een bewezen leider”.

Jan Swartz maakt al twintig jaar deel uit van het cruiseconcern. Ze werkte onder meer voor P&O Princess en Cunard en bekleedde diverse functies bij Princess Cruises. In 2016 werd ze groepsvoorzitter van Princess Cruises en Carnival Australia. Daarnaast had ze een toezichtsrol bij P&O Cruises Australia.

Ze volgt in de nieuwe functie Stein Kruse op die een rol krijgt als senior advisor van Micky Arison, voorzitter van de Carnival Corporation en Arnold Donald, CEO van de Carnival Corporation. Kruse trad in 1999 toe tot Holland America Line, klom in 2004 op tot de topman van HAL en werd in 2013 de groepsvoorzitter van de Holland America Group. Arnold Donald: “Stein’s kennis en ervaring zijn gedurende zijn carrière van onschatbare waarde geweest voor het bedrijf. Deze nieuwe functie biedt ons de mogelijkheid zijn expertise en vaardigheden verder te benutten, wat onze onderneming brede voordelen oplevert.”

© foto’s Carnival Corporation

Comments