Cruise

Jan Meyer komt aan het hoofd van de Meyer Werft Duitsland

De Meyer Werft voert na de zomer een interne familiewissel door. Jan Meyer, sinds 2014 de CEO van de Meyer Werft, wordt de managing director van Meyer Werft Duitsland. Zijn broer Tim Meyer die sinds 2016 de functie bekleedt van managing director van de Meyer Werft, wordt de CEO van Meyer Turku.

De Duitse scheepsbouwer heeft werven in Papenburg, Turku en Warnemünde. De drie vestigingen werken nauw samen en delen hun kennis, ervaring en mensen. Vader Bernard Meyer, voorzitter van Meyer Turku Oy en managing director van de Meyer Werft: “In het licht van de langetermijnstrategie en uitwisseling tussen werven was het sinds het begin mijn bedoeling om het leiderschap te roteren. De acute situatie als gevolg van de coronacrisis leidt tot grote veranderingen op alle werven. Aangezien wijzigingen en nieuwe structuren zullen worden geïmplementeerd, is dit het juiste moment om een familiale leiderschapswisseling tussen Jan en Tim door te voeren.”

De Meyer Werft is al sinds 225 jaar een familiebedrijf. De onderneming verwierf de jongste decennia een wereldwijde reputatie in de bouw van cruiseschepen. Terwijl andere werven staatsbedrijven of naamloze vennootschappen werden, wist de Duitse scheepsbouwer de touwtjes binnen de familie te houden. De huidige voorzitter Bernard Meyer vertegenwoordigt al de zesde generatie. De Meyer Werft wist de voorbije twee eeuwen oorlogen en crises te overleven. De familie geeft wel toe dat de huidige coronapandemie de cruise-industrie en bijgevolg ook de scheepswerven zwaar treft. De rederijen stellen nieuwbouworders uit zodat Meyer de volgende jaren minder schepen zal opleveren. Dit zal het bedrijf verplichten pijnlijke aanpassingen en een inkrimping van het personeelsbestand door te voeren.

Foto: De Meyer Werft Managing Directors: Thomas Weigend, Jan Meyer, Bernard Meyer en Tim Meyer.

© foto Meyer Werft

Comments