Cruise

Investeringsmaatschappij stapt in Oceanwide Expeditions

Bolster Investment Partners heeft een minderheidsbelang van 25 procent verworven in Oceanwide Expeditions. Met de nieuwe partner wil het bedrijf zijn aandeelhouderschap verruimen, zijn financiële slagkracht verhogen en zijn groei een nieuwe elan geven. De Vlissingse expeditierederij werd in 1993 opgericht door vader en zoon Wijnand en Michel van Gessel. De onderneming heeft zich in de loop van de jaren opgeworpen als een specialist in kleinschalige expeditiecruises in de poolgebieden. Oceanwide Expeditions bezit vandaag vier schepen. Een vijfde, de Janssonius, komt in september 2021 in de vaart.

CEO Michel van Gessel: “Wij zijn echte specialisten die een unieke ervaring bieden op het vlak van exploratie. Expeditiecruises zijn een groeiend segment binnen de reisindustrie en ons soort avontuurlijke reizen blijft aantrekkelijk. Ons brede en dynamische aanbod aan buitenactiviteiten, verfijnd door jarenlange ervaring, onderscheidt ons op de markt. Zeker in tijden als deze biedt het bezitten van een eigen vloot ons flexibiliteit en beheersing van de kosten. Met onze sterke marktpositie, solide financiële basis en de steun van Bolster als toegewijde aandeelhouder die onze visie deelt, staat niets ons verdere succes in de weg.”

Mark van Rijn van Bolster Investment Partners: “Oceanwide is het perfecte voorbeeld van een buitengewoon bedrijf met een marktleidende positie in een niche waarin we wensen te investeren. We hebben al jaren contact met Oceanwide Expeditions en hebben veel bewondering voor hoe het bedrijf wordt geleid. Met passie, kennis en jarenlange ervaring hebben zij een unieke branchepositie opgebouwd. We zijn dan ook verheugd dat onze rol en aanpak perfect passen bij deze van hen en we kijken ernaar uit om samen met Oceanwide het avontuur voort te zetten!”

© foto Oceanwide Expeditions

Comments