Newsflash

Investeerders achter Pegase kopen Exclusive Destinations

De privé-investeerders achter Pegase, onder leiding van de familiale holding BV Capital Partners, nemen Exclusive Destinations over. De touroperators breiden hierdoor hun gezamenlijke aanbod van luxueuze vliegvakanties uit naar meer dan 1.000 exclusieve hotels. Het totale personeelsbestand is zo goed voor 40 medewerkers.

“De vraag naar luxueuze vakanties stijgt jaar na jaar,” klinkt het in een gezamenlijke mededeling. “Bij Pegase steeg de omzet de voorbije drie jaar telkens met 20%. Ook het personeelsbestand groeide onder impuls van de stijgende vraag in 2019 al tot twintig medewerkers. De overname van Exclusive Destinations moet zowel Pegase als Exclusive Destinations toelaten nog verder te groeien.”

Jeroen Decroos (afgevaardigd bestuurder Pegase): “Ondanks dat we ons aanbod van luxueuze vliegvakanties naar bijvoorbeeld Abu Dhabi, Zanzibar of Cancùn door de jaren hebben uitgebreid met tot in de puntjes georganiseerde sport- en wellnessvakanties, willen we de Belg nog meer exclusieve vakanties aanbieden. Nu Exclusive Destinations ons zusterbedrijf wordt, kunnen Belgen via Pegase voortaan niet alleen ook in de chicste vijfsterrenhotels op Hawaï, de Verenigde Staten, Saint-Tropez of Monaco een vakantie boeken, maar evengoed tophotels in Frankrijk of de Benelux.”

Parti by Pegase: kant-en-klare viersterrenvakanties

Pegase werd de voorbije 30 jaar groot met luxe-vliegvakanties. Exclusive Destinations bouwde dan weer onder leiding van oprichter Marc Van Zeveren de voorbije 25 jaar een bijzonder luxueus aanbod van vijfsterrenvakanties uit voor de Belgische reiziger. Maar de deal met Exclusive Destinations is niet de enige investering voor Pegase. De touroperator lanceert vanaf 2020 ook een nieuw merk op de Belgische markt: Parti by Pegase.

Jeroen Decroos: “We merken dat steeds meer Belgen kant-en-klare viersterrenvakanties willen boeken: vlucht, hotel en transfer. Met ons nieuwe merk ‘Parti by Pegase’ beantwoorden we ook aan die vraag en hebben we nu voor elke Belg die een luxueuze vakantie wil, een aanbod. Op die manier kan Pegase verder blijven groeien.”

© Gerrit Op de Beeck

Marc Van Zeveren (oprichter Exclusive Destinations): Ik ben vereerd dat de investeerders achter Pegase mijn levenswerk verder zullen zetten. We delen dezelfde visie, en het merk en de identiteit van Exclusive Destinations blijft behouden. Ik blijf dan ook de komende jaren aan boord. Dankzij Pegase kunnen we op een versnelde manier nieuwe IT-systemen uitrollen en zo de reisagent en de klant nog beter bedienen.”

Travel Magazine komt hier uitgebreid op terug in TM 439 van 24 januari 2020, met een coverinterview met Jeroen Decroos (Pegase) en Hans Vanoorbeek (BV Capital Partners).

Comments