Cruise

Iedereen wil meevaren op een testcruise

In de hoop dat het zover niet komt, zetten de cruiserederijen in Noord-Amerika hun voorbereidingen voor de heropstart van hun activiteiten verder. De schepen worden aangepast om de kans op een mogelijke uitbraak van het virus te reduceren en eventuele besmette personen snel te kunnen isoleren en evacueren. In een tweede fase moet elk schip 15 proefvaarten organiseren. Pas daarna ontvang het de nodige certificaten en kunnen de normale afvaarten hervatten. Tijdens deze proefvaarten moeten alle aspecten van het nieuwe veiligheidsprotocol aan de praktijk worden getoetst.

Norwegian Cruise Line liet vorige week verstaan dat ze mogelijks in januari zal starten met deze testafvaarten. Royal Caribbean International sluit de eerste proeven in de loop van de maand december niet uit. Vooraleer het zover is, moet de rederij de scheepsbemanningen terughalen, die daarna nog eens twee weken in quarantaine gaan vooraleer ze effectief mogen inschepen.

Voor de proefvaarten werd oorspronkelijk gedacht aan werknemers van de rederijen. Eind vorige week lanceerde Royal Caribbean International echter een Facebook-pagina waarop iedereen die wil deelnemen aan een van deze simulatiecruises zijn naam kon opgeven. Op de eerste dag van de lancering hadden al meer dan 22.000 mensen op ‘Volunteer of the Seas’ meer informatie gevraagd. In het weekend is dat cijfer intussen opgelopen tot boven de 100.000.

Het is nog niet duidelijk wie effectief zal uitgenodigd worden en hoe de keuze zal gebeuren. Op dit ogenblik vermeldt Royal Caribbean enkel dat de minimumleeftijd is vastgesteld op 18 jaar, zoals bepaald door de CDC. De proefvaarten zijn niet-commerciële cruises. In principe zullen de gasten dus niet moeten betalen om mee te varen. Trouwe klanten vinden alvast dat zij voorrang moeten krijgen om in te schepen op deze simulaties. Zowel de bemanningsleden als de vrijwilligers zullen tijdens de proefvaarten moeten deelnemen aan allerhande tests en veiligheidsoefeningen. Dat betekent ook dat de kandidaten zich zowel voor als na de cruise moeten laten testen op Covid-19. Wordt vervolgd…

© foto Royal Caribbean International

Comments