Cruise

Iedereen gevaccineerd bij Virgin Voyages

Virgin Voyages is de volgende rederij die wil uitvaren met volledig gevaccineerde schepen. Dit heeft CEO Tom McAlpin aangekondigd. “Ons doel is ervoor te zorgen dat we de veiligste reiservaring bieden. Dit betekent dat zowel onze bemanning als de passagiers gevaccineerd zijn. Dit is de eerste stap op weg naar een veilige terugkeer van onze cruises en de juiste beslissing voor Virgin Voyages.”

De rederij baseert zich voor deze beslissing op recente uitspraken van de Amerikaanse president. Joe Biden kondigde enkele dagen geleden aan dat alle Amerikanen vanaf mei de mogelijkheid zullen hebben om zich te laten vaccineren. Virgin Voyages is van plan om vanaf juli opnieuw uit te varen vanuit Miami. Dat zal in een eerste fase gebeuren met de Scarlet Lady. Ook Valiant Lady die door de coronapandemie deze zomer haar Europees debuut mist, zou later dit jaar vanuit PortMiami varen.

De rederij is wel van plan om het tweede schip volgend jaar in te zetten vanuit Barcelona. Het derde zusterschip Resilient Lady dat Fincantieri op 1 juli 2022 oplevert, krijgt tijdens de zomer Piraeus (Athene) als uitvalsbasis voor twee verschillende weekcruises. De ene week vaart het schip naar de Griekse eilanden. De daaropvolgende week zet Resilient Lady koers richting Adriatische Zee.

© Virgin Voyages

Comments