Cruise

Hurtigruten vat expeditiecruises aan vanuit Duitsland

Met de MS Otto Sverdrup nam Hurtigruten Expeditions een derde batterij-hybride schip in de vaart. Het cruiseschip hervatte dinsdag haar afvaarten vanuit Hamburg. De rederij spreekt van een drievoudige mijlpaal: de terugkeer van de expeditiecruises na een pauze van meer dan een jaar, de uitrusting van een derde schip met milieuvriendelijke technologieën na de Roald Amundsen en Fridtjof Nansen en de start van de expeditiecruises vanuit Duitsland.

Hurtigruten kondigde vóór de Covid-pandemie aan dat ze het hele jaar door expeditieschepen in Noord-Europa wil aanbieden vanuit Noorwegen, Duitsland en Groot-Brittannië. Nu de havens eindelijk weer open gaan, kan ze dit plan geleidelijk in uitvoering brengen. De Otto Sverdrup stelt vanuit Hamburg cruises voor naar de Noorse kusten. In de nabije toekomst zal Hurtigruten ook vanuit Dover expeditiecruises voorstellen. Die zullen met de MS Maud niet alleen Noorwegen, maar ook de Britse eilanden en andere landen in Scandinavië verkennen.

“We zijn verheugd om eindelijk weer op verkenning te kunnen gaan met onze gasten. Dit is een dag waar we allemaal erg naar uit hebben gekeken na een zeer uitdagend jaar voor de hele reisindustrie”, zegt Asta Lassesen, CEO van Hurtigruten Expeditions. “We zagen de wereldwijde pauze als een gouden kans om te investeren, te upgraden en onze schepen en producten te verbeteren. MS Otto Sverdrup is uitgerust met een combinatie van geavanceerde groene technologieën, inclusief batterijpakketten. Die garanderen een nog duurzamere manier om de Noorse kust te verkennen.”

Hurtigruten Expeditions wil met kleinere, milieuvriendelijke schepen steeds meer bestemmingen aanbieden. Ze neemt haar gasten mee naar meer dan 250 bestemmingen in Antarctica, Alaska, Groenland, IJsland, Spitsbergen, de Britse eilanden, West-Afrika en de Galapagos. Onlangs kondigde de maatschappij aan dat ze in 2022 expeditiecruises zal aanbieden in de Kaapverdische Eilanden en Bissagos.

© foto Agurtxane Concellon / Hurtigruten

Comments