Cruise

Hurtigruten vanaf september opnieuw naar 14 schepen

Na een succesvolle heropstart midden juni, wil Hurtigruten de volgende maanden met 14 tot 16 schepen varen. Op dit ogenblik zijn langs de Noorse kusten al opnieuw vijf schepen operationeel, waaronder het nieuwste vlaggenschip MS Fridtjof Nansen. Vanaf midden juli stellen de MS Roald Amundsen en de MS Spitsbergen cruises van 6 tot 15 nachten voor naar Spitsbergen. Zeven bijkomende schepen komen in de loop van augustus en september opnieuw in de vaart op de Noorse kustroute tussen Bergen en Kirkenes.

Daarnaast breidt de rederij haar expeditieprogramma vanuit Groot-Brittannië uit. Eerder had de maatschappij voor 2021 al cruises vanuit Engeland en Duitsland naar de Noorse fjorden, Zuid-Scandinavië en rond de Britse Eilanden aangekondigd. Daar komen in september 2020 een reeks vaarschema’s bij vanuit Portsmouth (2 september), Liverpool (7 en 17 september) en Glasgow (12 september). Op deze korte cruises zal het hybride schip MS Roald Amundsen de platgetreden paden verlaten met aanlopen op de Isles of Scilly, Fowey, Rathlin Island, Fort William, Oban, Fishguard an Waterford.

Volgens CEO Daniel Skjeldam is er heel wat vraag, zowel binnen Noorwegen als internationaal. “We merken een zeer sterke vraag vanuit alle markten en naar alle bestemmingen, inclusief de Noorse kust, het Noordpoolgebied en Antarctica. Deze interesse bevestigt onze voorspellingen dat cruisen aan boord van kleine schepen in het post-coronatijdperk populairder dan ooit zullen zijn. De grote voordelen zijn de flexibiliteit van deze schepen en het beperkt aantal gasten.” De topman merkt verder op dat er aan boord van de schepen van Hurtigruten dusver nog nooit een geval of vermoeden van coronabesmetting is geweest. De maatschappij hanteert volgens Skjeldam zeer strikte procedures voor de gezondheid en veiligheid van de gasten en bemanningsleden. Voor de nabije toekomst betekent dat onder meer een beperkte gastencapaciteit om een grotere social distancing te creëren, strenge hygiënische protocollen, gezondheidsscreenings en temperatuurmetingen bij het inschepen en de toegang tot de restaurants.

© foto Hurtigruten

Comments