Cruise

Hurtigruten Expeditions breidt uit naar West-Afrika

Hurtigruten Expeditions voegt tijdens de winter 2022-2023 de Afrikaanse westkust aan haar aanbod toe. De rederij bezoekt er met de Spitsbergen onder meer Kaapverdië, Gambia, Guinea-Bissau en Senegal. Het eerste vertrek is gepland op 27 november 2022. In dezelfde regio zal de Noorse rederij ook de Canarische Eilanden en Madeira bezoeken.

Hurtigruten breidt haar vaargebieden de jongste jaren steeds verder uit. CEO Asta Lassesen noemt 2022 het meest avontuurlijke jaar ooit voor Hurtigruten Expeditions. “We weten dat onze gasten verschillende delen van de wereld willen bezoeken. Deze gebieden kunnen het best worden ontdekt aan boord van onze kleine schepen. We starten in januari met afvaarten in de Galapagos en zullen 2022 eindigen met onze eerste Afrikaanse cruises. Met de Bissagoseilanden en Kaapverdië bieden we unieke bestemmingen aan die de platgetreden paden verlaten en zich als geen ander lenen voor expeditie-avonturen.”

De Bissagosarchipel omvat 88 eilanden en bekoort bezoekers met unieke landschappen en een rijke dierenwereld met nijlpaarden, dolfijnen, krokodillen, zeeschildpadden, zeekoeien en 500 vogelsoorten. Kaapverdië biedt een mix van Afrikaanse en Portugese invloeden. De tien ruige, vulkanische eilanden zijn ook een toevluchtsoord voor vogelspotters met veel migrerende en endemische soorten. In de wateren rond de eilanden leven onder meer walvissen, dolfijnen en zeeschildpadden. De Afrika-cruises vinden plaats van 27 november 2022 tot 14 januari 2023.

© foto Hurtigruten

Comments