Analyse, Hotellerie

Hotel Sablon: schitterende aanwinst voor Brugse hotellerie

Na een renovatie van meer dan drie maanden opende in de Breidelstad op woensdag 17 april Hotel Sablon (4 sterren) de deuren. Dit eigentijdse boetiekhotel, waar luxe en design hoog in het vaandel worden gedragen, met 43 fraaie kamers, een boetiekinterieur, een vijfsterren-ontbijtzaal en exclusieve cocktailbar met leeftuin, is vandaag niet alleen het oudste maar ook het allernieuwste en meest trendy hotel in de Brugse binnenstad.

Van oud naar nieuw

Hotel Sablon, het vroegere Grand Hotel du Sablon, heeft een rijke geschiedenis. Een van de eerste vermeldingen dateert uit 1589, toen er op dezelfde plaats in de Kopstraat een herberg gevestigd was. Daarmee is het een van de oudste ‘hotels’ in centrum Brugge. Door de eeuwen heen veranderde het pand regelmatig van eigenaar en van naam. Eind vorig jaar kocht Christophe Vanswieten (60), die zijn sporen in de hotellerie verdiend heeft bij Holiday Inn, Hilton, Accor en Pullman, het historisch pand op met de bedoeling het hotel nieuw leven in te blazen. Hij nam het pand medio 2018 over van de Grysongroep. Christophe Vanswieten is in totaal ruim veertig jaar actief in het hotelwezen en stond vele jaren aan het hoofd van de Accor Groep. Hij opende in 1989 het Ibis-hotel aan de Katelijnestraat zodat hij in de Breidelstad allesbehalve een onbekende is. De jongste drie jaar was hij als consultant aan de slag.

Dubbel zoveel kamers

Gelegen op 200 meter van de Grote Markt onderging het hotel op drie maanden tijd een grondige metamorfose. De indeling werd volledig herbekeken en het aantal kamers steeg van 26 naar 43, zonder aan comfort of ruimte in te boeten. Het interieur kreeg, binnen het originele historische kader, een eigentijds en stijlvol karakter. De mix van trendy design, pasteltinten met gouden accenten, marmer in de badkamers, luxueuze stoffen en kunst is vandaag ongezien in Brugge.

Eigenaar/zaakvoerder Christophe Vanswieten: “We wilden Hotel Sablon bewust positioneren als het oudste, maar tegelijk ook het meest trendy en hippe hotel van de binnenstad. Een ‘secret garden’ van Brugge die de verwachting én de verbeelding van de gasten ver overstijgt.”

Origineel concept

Hotel Sablon biedt na de renovatie een totaal nieuwe en eigentijdse hotelbeleving. Geen receptie, maar een gepersonaliseerde ontvangst door hosts in de Living Room. Daar werd samen met The Pharmacy uit Knokke & Antwerpen een exclusieve cocktailbar ingericht, die ook toegankelijk is voor niet-gasten. Bij zonnig weer is het heerlijk zitten in de binnenpatio, een leeftuin met een groenmuur, designmeubelen, bomen en kunst. In de ontbijtzaal hangt dezelfde chille sfeer. Het ontbijtbuffet wordt bovendien geserveerd met zelfgemaakte en streekgebonden producten. Naast een hip hotel wil Sablon ook een duurzame aangelegenheid zijn. Enkele fraaie kunstobjecten zorgen voor een extra dimensie van het statige deco-chic interieur.

En de kamers? Die kregen allemaal een make-over met warme kleuren, verlichte lavabo’s, moderne badkamers en een luxueuze afwerking. De familiekamers zijn ruim en knus ingericht en beschikken tevens over een discrete aparte inkom. De loftsuite is een van de grootste van Brugge. Naast het slaapgedeelte beschikken de gasten hier over een woonkamer, een open badkamer en – in het midden van de loft – een privéterras.

Riem onder het hart

General manager Sue Neervoort (41), die eveneens reeds twintig jaar in de hotellerie aan de slag is, was bijzonder opgetogen over het openings-/paasweekeind: “Op vrijdagochtend zaten we reeds quasi vol. Duidelijk een riem onder het hart, want we hebben ons de voorbije maanden samen met de 12 medewerkers echt uitgesloofd om de klanten een uniek gevoel te kunnen geven en hen een warme en ongedwongen sfeer aan te bieden. Bij ons boek je geen kamer, maar een belevenis in kamers en suites om in weg te dromen en te overnachten in stijl. Reisagenten die ons klanten sturen kunnen terugvallen op een commissie van 8 procent.”

Meer info: Hotel Sablon, Kopstraat 10, 8000 Brugge, tel. 050/96.02.46, 0476/73.55.17, sue.neervoort@hotelsablon.be en www.hotelsablon.be

Comments